La jornada Inntec conclou que la innovació a les empreses és fonamental per diversificar l'economia

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo ha apuntat la possiblitat de posar en marxa un clúster de cinema i reconeix que el projecte del cannàbis per a ús terapèutic va endarrerit

Comentaris

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo durant la inauguració de la jornada.
El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo durant la inauguració de la jornada. SFGA

La quarta jornada Inntec ha dibuixat un entorn empresarial canviant i ha ofert eines per adaptar-s’hi. Els ponents han examinat noves tecnologies aplicades a la productivitat empresarial com els pagaments digitals, els 'marketplaces' i els 'bots'. En el discurs inaugural, el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo ha apuntat la possiblitat de posar en marxa un clúster de cinema. "Crec que podem tenir opcions en aquest sector", ha dit i ha reconegut que el cinema i el cannàbis per a ús terapèutic són projectes que estan endarrerits.

 

Albert Moles, president d’Actinn, clúster andorrà de les noves tecnologies que organitza la jornada, ha parlat de l’uberització de l’economia que ha descrit com el fet que “avui dia la cadena de valor s’està movent i el factor clau ja no està en el fet de tenir grans superfícies o infraestructures sinó en la capacitat de generar i de distribuir”. Com a exemple ha esmentat que un euro invertit en tecnologia és millor que deu invertits en infraestructures. El president del clúster ha assegurat a més que “la tecnologia és una eina, però el que realment important és el model de negoci”.

Jordi Gallard ha afirmat que el moment de crisi actual “és alhora d’oportunitat i d’obligació de diversificar l’economia”. El seu ministeri està atent a les novetats tecnològiques i empresarials que es produeixen a Andorra (tecnologia blockchain, actius virtuals, iniciatives relacionades amb les xarxes socials i els eSports...) i la capacitat de diferents sectors per actuar de motor econòmic
(l’esport, el mateix sector de la innovació, potser el cinema...) i està preparant un marc jurídic per donar suport a aquesta nova economia digital.

Pel que fa a les ponències, Fernando Aparicio ha explicat els dos models de distribució a través de marketplaces: el model centre comercial i el model vendor. Corinna Scatenna, que ha substituït Raúl Sánchez, baixa d’última hora, ha compartit els seus coneixements en pagaments alternatius i la reglamentació i futur dels pagaments en directe. A continuació, Sandra Sancho ha aprofundit en la qüestió dels pagaments, que ha qualificat de fenomen revolucionari, i ha detallat com la banca està oferint serveis diferencials als seus clients.

Lluís Serra ha adoptat un enfoc més panoràmic per preguntar-se com podem aconseguir la metamorfosi que veu com a necessària per abraçar la transformació digital. Albert Alegria ha tornat a aspectes més concrets i ha explicat com els bots ens poden facilitar la feina tot automatizant molts processos.

Etiquetes

Comentaris

Trending