L’hotel Mandarín, fins al març de Reig Capital, es posa en venda

El fons Farallon, que es va quedar l’establiment en el marc de la compra del deute que el grup andorrà té amb Caixabank, el posa al mercat i demana 200 milions d’euros

Comentaris

L'hotel Mandarín, a Barcelona.
L'hotel Mandarín, a Barcelona.

L’hotel Mandarín Oriental, del passeig de Gràcia de Barcelona, torna a estar en venda. L’immoble, que fins al passat març era propietat de Reig Capital, ha estat posat al mercat pel fons Farallon, que se’l va quedar en comprar el deute que el grup andorrà, liderat per l’empresària Maria Reig, tenia amb Caixabank. Per l’edifici es demanen 200 milions d’euros.

Segons ha publicat la web ‘idealista/news’, es vol trobar un comprador per l’hotel, ubicat als números 38 i 40 de la popular artèria barcelonina. L’establiment havia estat durant molts anys propietat de Reig Capital. El passat mes de març, el fons Farallon es va quedar el Mandarín Oriental en el marc de l’operació per comprar el deute que l’empresària andorrana tenia amb Caixabank, que algunes fonts estimen en 450 milions d’euros.

L’hotel va ser inaugurat l’any 2009 i és considerat un dels més luxosos de la Ciutat Comtal. El deute de Reig, però, és anterior, segons explica el diari ‘Expansion’. Es remunta, en gran part, al 2006, quan la llavors La Caixa va vendre la seva participació, del 46,35%, a Crèdit Andorrà, operació que li va reportar 927 milions d’euros. Llavors, l’empresària es va quedar amb part dels títols, fins al 20% i, per poder comprar-los va demanar un préstec de 200 milions a l’entitat financera.

En un refinançament posterior, es va ajuntar el crèdit per aquesta operació de compra d’accions i els diners que va necessitar per comprar el Mandarín. Tot va quedar, llavors, barrejat. Per això, és Farallon qui gestionarà la venda de l’hotel i, de fet, es quedarà l’import complet que assoleixi amb l’operació. En principi, es volen obtenir uns 200 milions d’euros.

Etiquetes

Comentaris

Trending