El govern espanyol autoritza Andbank a comprar la filial de Degroof Petercam

L’operació estava pendent d’aquest vistiplau i suposarà pel grup financer andorra ampliar en 1.300 milions d’euros els recursos que gestiona al país veí

Una de les seus de Degroof Petercam.
Una de les seus de Degroof Petercam.

Andbank ha completat el procés de compra de la fins ara filial espanyola de Degroof Petercam. El grup andorrà ha superat el darrer escull que faltava, amb l’autorització de l’operació per part del govern de Madrid. D’aquesta forma, es tanca una inversió que incrementa la presència al país veí i per la qual s’havia competit també amb Crèdit Andorrà i MoraBanc.

Degroof Petercam es va posar a la venda a inicis d’any, ja que la matriu belga tenia interès a desfer-se de l’entitat. Per això, va iniciar un procediment de subhasta, en el qual van participar diverses empreses andorranes. Ho va fer Crèdit Andorrà, a través de Banco Alcalà. També MoraBanc, així com altres entitats. Al final, però, Andbank va ser el comprador escollit.

Quan l’operació semblava tancada, l’aparició de Civanco amb una oferta potent va posar-la en perill. Finalment, però, l’intent dels mexicans no va fructificar i la matriu belga va tancar l’acord. Faltava, però, les autoritzacions pertinents tan per part del supervisor espanyol com del mateix govern que encapçala Pedro Sánchez.

Una de les seus de Degroof Petercam.

Relacionat

Andbank tanca, ara sí, la compra de Degroof Petercam

Aquestes ja han arribat. El consell de ministres espanyol va analitzar l’operació i ja ha donat el vistiplau, segons han informat diferents mitjans del país veí. Per tant, Andbank adquirirà el 100% del capital social de Bank Degroof Petercam Spain. Indirectament, també passarà a controlar dues altres entitats: Degroof Petercam SGIIC i Degroof Petercam Corporate Finance Spain.

La compra, el cost de la qual no ha transcendit, suposa un pas més en l’expansió a Espanya del grup andorrà. Amb l’operació, els actius gestionats al país veí creixeran en 1.300 milions d’euros, la majoria dels quals a Catalunya, tot i que Degroof també té oficines a Madrid, València i Pamplona.

Etiquetes

Comentaris

Trending