Andbank tanca, ara sí, la compra de Degroof Petercam

L’operació s’havia dilatat a causa de l’oferta presentada a darrera hora per Cibanco però l’entitat andorrana ha reconduït la situació i ara només falta el vistiplau del supervisor espanyol

Una de les seus de Degroof Petercam.
Una de les seus de Degroof Petercam.

Andbank ha tancat, ara sí, la compra de la filial espanyola del banc belga Degroof Petercam. L’entitat andorrana ha confirmat l’operació, malgrat l’intent fet, a darrera hora, pel mexicà Civanco de presentar una oferta alternativa. Així, el grup ampliarà la seva presència al país veí amb una societat que gestiona 1.300 milions d’euros.

Degroof Petercam es va posar a la venda a inicis d’any. El banc belga volia desfer-se de la filial que té a Espanya i la va posar a subhasta, buscant la millor oferta possible. Andbank a banda, va aixecar interès de dues entitats andorranes més: MoraBanc i Crèdit Andorrà, a través de Banco Alcalá. També van fer oferta altres grups financers espanyols.

La d’Andbank, però, va ser la millor proposta entre les presentades i fa uns dies tot apuntava al fet que l’entitat es faria amb Degroof Petercam. Els darrers dies, però, un fet inesperat va complicar la compra. El grup mexicà Cibanco havia presentat sobre la botzina una oferta atractiva per l’entitat. Finalment, però, aquesta darrera proposta no ha fructificat. Segons ha publicat el digital ‘El Confidencial’, l’operació s’ha acabat de tancar aquest dimecres.

Una de les seus de Degroof Petercam.

Relacionat

Andbank troba un escull en la compra de Degroof Petercam

Ara faltaria només les autoritzacions pertinents del supervisor espanyol. Si aquestes arriben, la compra de Degroof Petercam permetrà a Andbank incrementar en 1.300 milions d’euros els actius que gestiona a territori veí. La majoria d’ells estarien a Catalunya, tot i que també té oficines a Madrid, València i Pamplona.

Etiquetes

Comentaris

Trending