Andbank troba un escull en la compra de Degroof Petercam

El banc mexicà Cibanco ha presentat a darrera hora una oferta de vint milions d’euros per l’entitat i també es compromet a mantenir els 60 treballadors actuals

Una de les seus de Degroof Petercam.
Una de les seus de Degroof Petercam.

La compra per part d’Andbank de Degroof Petercam, l’encara filial espanyola del grup belga Degroof, es podria complicar. Fa uns dies, i segons van publicar mitjans espanyols, l’operació estava ben encarrilada i tot feia pensar que només era qüestió de tancar els darrers serrells. Ara, però, ha aparegut un nou actor que podria fer saltar pels aires l’acord: el banc mexicà Cibanco hauria presentat una oferta propera als 20 milions per fer-se amb l’entitat.

Fa temps que Degroof treballa per vendre la seva filial espanyola, que gestiona uns 1.300 milions d’euros en actius. Per fer-ho, havia organitzat una subhasta en la qual havien participat entitats andorranes, com ara Crèdit Andorrà, a través de Banco Alcalá, i MoraBanc. Qui s’havia imposat en la partida era Andbank. Això sí, amb una oferta que quedava lluny de les pretensions inicials del grup financer belga, que preveia uns ingressos entorn dels 25 milions d’euros.

El banc andorrà s'havia imposat inicialment en una subhasta a la qual també van optar Crèdit i MoraBanc

Justament aquest punt podria estroncar ara l’operació. I és que, segons assegura el digital espanyol ‘El Confidencial’ un nou actor intenta ara entrar en una subhasta que semblava decidida. Es tracta de Cibanco, un dels principals bancs mexicans que està en ple procés de creixement que vol que també sigui a Espanya, o ja té petites entitats financeres com TDA o Finanmadrid.

L’entitat sap que arriba tard, però per compensar-ho ho fa amb una oferta que, segons les informacions, seria potent. Al voltant dels 20 milions d’euros. A banda, tindria el compromís de mantenir els 60 llocs de treball actuals a Degroof Petercam.

Caldrà veure com afecta ara aquesta proposta al procés de compra que volia tancar Andbank i que, de fet, estava pendent també del permís de les autoritats espanyoles. A favor seu juga encara el fet que Cibanco, nascut tot just l’any 2008, no compte encara amb fitxa bancària al país veí, fet que podria allargar els tràmits de l’operació. S’espera que en les properes setmanes s’acabi coneixent el resultat final d’aquesta pugna empresarial i financera.

Una de les seus de Degroof Petercam.

Relacionat

Andbank guanya la subhasta per la filial espanyola de Degroof Petercam

Etiquetes

Comentaris

Trending