Andbank guanya la subhasta per la filial espanyola de Degroof Petercam

L’entitat, per la qual també van presentar oferta Credit Andorrà i MoraBanc, gestiona 1.300 milions d’euros en actius a oficines de Barcelona, Madrid, València, Bilbao i Pamplona

Una de les seus de Degroof Petercam.
Una de les seus de Degroof Petercam.

Andbank s’ha endut el gat a l’aigua. O millor dit, el banc. En concret, Bank Degroof Petermcam Spain, la filial espanyola del grup belga Degroof. Segons la premsa del país del sud, l’entitat andorrana s’ha imposat en la subhasta de la divisió, a la qual també optaven Crèdit Andorrà i MoraBanc.

Segons publica aquest dijous La Vanguardia, l’operació estaria tancada. Així ho asseguren dues “fonts financeres”, tot i que no ho van admetre ni Andbank ni el venedor. La venda estaria, això sí, acordada i “en fase de redacció dels contractes”  a l’espera de rebre les autoritzacions pertinents del Banc d’Espanya i la Comissió Nacional del Mercat de Valors.

Bank Degroof és una entitat dedicada a la banca privada i a la gestió de patrimonis. Actualment compta amb uns actius de clients d’un valor de 1.300 milions, inclosos 302 milions en fons d’inversió. L’entitat belga es volia desprendre de la seva filial i fa un mes va iniciar el procés de venda, per la qual es van interessar diverses empreses. Entre elles, tres d’andorranes. A més d’Andbank, van presentar oferta Crèdit Andorrà, a través de Banco Alcalá, i MoraBanc.

Una de les seus de Degroof Petercam.

Relacionat

La banca andorrana analitza la compra-venda de la divisió espanyola d’un banc belga

Segons el rotatiu català, la decisió ja és ferma. Andbank comprarà la filial espanyola de Degroof per un preu “molt inferior als 25 milions” que es demanaven inicialment. D’aquesta forma, el banc ampliarà la seva presència al país veí, on ja s’ha introduït amb altres operacions com la compra d’Inversis, Merchbanc o la gestora Esfera Capital. En total, i segons dades del 2019, actius per valor de 10.600 milions.

La compra de Degroof Spain li permet enfortir la seva presència a Catalunya, on l’encara filial del banc belga té el 50% del seu negoci. També disposa d’oficines a Madrid, València, Bilbao i Pamplona.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending