La banca andorrana analitza la compra-venda de la divisió espanyola d’un banc belga

Degroof Petercam gestiona a l’Estat espanyol uns 1.300 milions en el segment de la banca privada, un negoci que no els acaba de rutllar i està al mercat

Una de les seus de Degroof Petercam.
Una de les seus de Degroof Petercam.

Les tres entitats bancàries andorranes amb implantació a Espanya -encara que MoraBanc des de fa ben poc- estan a l’expectativa del procés de venda del negoci espanyol del banc d’origen belga Degroof Petercam. En el cas d’Andbank no és la primera vegada que s’interessa per poder adquirir els fons que gestiona a l’Estat espanyol l’esmentat banc, que controla entre fons gestionats directament i altres de tercers als quals també assessora uns 1.300 milions d’euros.

No és la primera vegada que Degroof Petercam intenta vendre el seu negoci de banca privada a Espanya. Però ara s’hi ha posat més seriosament en comprovar com el volum de pèrdues que pateix cada any s’incrementa. Arran del procés sobiranista català, l’entitat, que gestiona diners de diverses fortunes catalanes, va passar la seva seu de Barcelona a València, i ara està totalment decidida a col·locar el seu negoci al millor postor. De fet, després d’algunes rondes exploratòries, ara s’iniciaria la fase d’ofertes vinculants, segons que avança ‘El Confidencial’.

I en aquesta fase s’espera que o bé Andbank, o bé Crèdit Andorrà a través de Banco Alcalá, o bé MoraBanc a través de la seva nova gestora a Espanya puguin optar a la compra. Alguna d’elles o més d’una. També s’esperen ofertes d’altres fons de capital risc ja siguin espanyols o de més enllà. Totes les entitats voldrien incrementar la seva massa crítica de diners gestionats. Una altra cosa és veure com es faria una eventual fusió, l’acoblament. Les fonts del sector bancari andorrà consultades han destacat que la divisió espanyola de Degroof Petercam ha de ser per alguna entitat que ja tingui una presència madura a Espanya i que pugui fer totes les sinergies

En el cas de la banca andorrana, això equivaldria a Banca Alcalá  o Andbank. L’altre escenari podria ser el d’una empresa que vulgui fer un fort desemborsament i construir a partir de l’herència rebuda -pagant, s’entén, és clar- del negoci espanyol del banc belga. Aquesta darrera situació s’adiria més a MoraBanc, encara que en principi l’opció no encaixaria massa als gestors de l’històric banc dels Mora i els Aristot. Ara bé, tot està obert.

Comentaris (2)

Trending