L’executiu assegura que “els atacs de ‘phising’ no ens alerten més del compte”

El ministre portaveu, Guillem Casal, destaca que la coordinació entre MoraBanc, l’Agència Nacional de Ciberseguretat i Andorra Telecom “han permès reduir la incidència de forma considerable”

El ministre portaveu, Guillem Casal
El ministre portaveu, Guillem Casal Toni Solanelles

Govern no està alertat més del compte després de l’onada d’atacs de ‘phising’ que ha patit darrerament MoraBanc. Així ho ha expressat el ministre portaveu, Guillem Casal, qui assegura que estan en la mitjana dels que es produeixen als països del voltant. Ha posat en relleu que els recursos destinats entre l’entitat bancària, l’Agència Nacional de Ciberseguretat i Andorra Telecom “han permès rebaixar els atacs i reduir-los de forma considerable”.

Casal ha explicat que des del primer moment que MoraBanc va denunciar l’onada de casos de suplantació d’identitat es va posar a la seva disposició l’Agència Nacional de Ciberseguretat i Andorra Telecom “amb l’objectiu de solucionar aquesta problemàtica”. Considera que els “recursos destinats han permès rebaixar els atacs i reduir-los de forma considerable”.

El portaveu del Govern ha destacat la importància de la coordinació per aconseguir mitigar aquesta situació i afegeix que “la mitjana d’atacs és similar a la de les zones del voltant i no ens alerten més del compte”. Tot i això, ha deixat clar que “estarem atens perquè es produeixin les menys vegades possibles.”

Phishing

Relacionat

Investigació judicial pels casos de ‘phishing’ bancari

Cal recordar que la investigació està judicialitzada després de la vintena de denúncies que la policia ha rebut i amb l’objectiu de poder seguir el rastre de les IP que el cos d’ordre considera sospitoses. Des de l’Agència Nacional de Ciberseguretat, s’havia destacat la professionalització dels atacs i que gràcies a la intel·ligència artificial, aquests havien tingut la capacitat de mutar a l’hora d’enviar els missatges fraudulents.

Comentaris (9)

Trending