Fitch manté en BBB- el ràting de MoraBanc i considera estable la perspectiva

L’agència destaca el posicionament a Andorra, el creixement exterior, la solvència i l’eficiència del banc i creu que pot afrontar amb garanties possibles escenaris econòmics adversos

Una imatge de la seu central de MoraBanc, a l'avinguda Meritxell.
Una imatge de la seu central de MoraBanc, a l'avinguda Meritxell. MORABANC

Fitch ha emès la valoració sobre el ràting de MoraBanc mantenint-lo en BBB- i revisant a l’alça la perspectiva que se situa ara en estable. L’informe de l’agència destaca la fortalesa del banc reflectida en un balanç fort per poder afrontar possibles escenaris econòmics adversos.

Una gestió conservadora amb una exposició moderada al risc amb uns actius de qualitat, i una eficiència, que Fitch situa per sobre de la resta de bancs andorrans, han estat clau per incrementar el benefici per quart any consecutiu tot i l’any convuls a causa de la pandèmia causada per la Covid-19 i la volatilitat dels mercats, segons que manté l’entitat bancària en un comunicat.

Fitch destaca, sempre segons el banc, el bon posicionament de MoraBanc a Andorra i també el creixement que registra en els darrers anys a nivell internacional en gestió de banca privada, especialment a Miami i Zuric, i que aporta un alt grau de resiliència al banc.

Pedro González Grau, encara president de MoraBanc, destaca que “tots els esforços fets en els darrers anys per ser un banc més fort, més gran i més eficient es veuen en l’evolució de les valoracions de Fitch que, després d’uns anys estables, ara també milloren”.

El director general de l’entitat, Lluís Alsina, apunta els reptes que vénen. “Portem quatre anys amb bons resultats i seguim amb un pla estratègic per seguir creixent a nivell andorrà i internacional. Tenim clares les oportunitats de negoci que Fitch també identifica com les palanques per millorar en les seves valoracions.”

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending