FEDA compra les accions de Ctrasa per 4,2 milions i completa l’adquisició del forn incinerador

Els títols eren propietat del Govern i ha estat el darrer pas per formalitzar aquest canvi de gestió

El forn incinerador.
El forn incinerador. ARXIU

Forces Elèctriques d’Andorra (FEDA) ha formalitzat la compra de les accions de la societat pública Ctrasa de manera que actualment FEDA ja és propietària del 100% del centre de tractament de residus. L’escriptura de les accions ha estat el darrer pas per formalitzar aquest canvi de gestió que es va iniciar amb l’aprovació de la Llei per a l’adaptació de la societat pública Ctrasa com a instrument de gestió directa, el gener del 2022.

Les accions, que fins ara eren propietat del Govern, s’han adquirit per un import total de 4,2 milions d’euros, tot i que es revisarà en funció del valor real en el tancament de comptes de Ctrasa del 2022. Amb aquest darrer pas, Ctrasa passa a formar part totalment del grup FEDA, que ja era propietària del 71,7% de les accions. Segons la parapública, l’objectiu és que "es puguin aplicar mecanismes de millora de l’eficiència i adaptar el centre a les necessitats de la transició energètica".

D’altra banda, en les properes setmanes està previst que es formalitzi la composició del nou consell d’administració de Ctrasa. Aquest dimecres també s'han oficialitzat els canvis en el consell d’administració de FEDA, aprovats pel Govern amb l'entrada del secretari d'Estat de Medi Ambient, Marc Rossell, i de la directora financera de FEDA, Marta Suñé, en substitució de César Marquina i d'Imma Jiménez, respectivament.

Per la seva banda, Suñé passa de ser secretaria del consell a formar-ne part com a vocal i Imma Jiménez, amb la seva sortida de FEDA a RTVA també deixa de formar part del consell d’administració. Com a secretaria s’ha nomenat Elisabet Serrano. Igualment, el consell d’cdministració de FEDA ha aprovat també canvis en els consells de FEDA Ecoterm i FEDA Solucions que queden de la següent manera: El de FEDA Ecoterm està presidit per Albert Moles i en son vocals la directora Financera de FEDA, Marta Suñé, i el gerent de FEDA Ecoterm, Jordi Travé. La secretària
del consell és Elisabet Serrano. El de FEDA Solucions està presidit per Albert Moles i en son vocals el director d’Infraestructures i Tecnologia de FEDA, Miquel Galera, el secretari d’Estat de Medi Ambient i Agricultura i Sostenibilitat, Marc Rossell, i el gerent de FEDA Solucions, Ivan Mora. La secretària del consell és Elisabet Serrano.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending