Dues societats d’allotjaments turístics, com a mínim, han canviat de titularitat durant la moratòria

Aquesta és l'única manera perquè no es perdi la llicència, mentre que la resta d'operacions de compravenda s'han aturat

Dos blocs de pisos al Tarter.
Dos blocs de pisos al Tarter.

El passat mes de setembre es va aprovar la moratòria en l’atorgament de noves llicències per apartaments turístics durant dos anys. El text estableix que en cas d’una operació de compravenda es perd la llicència. En canvi, si es ven la societat que els explota sí que es pot mantenir i, com a mínim, s’han fet dues operacions.

Ha passat mig any pràcticament dels dos que estableix la moratòria en què no es poden atorgar noves llicències d’apartaments turístics. Això, segons fonts del sector ha frenat totes les operacions de compravenda d’aquest tipus d’allotjament perquè si no es perd la llicència. Ara bé, el que sí que s’ha produït, segons les mateixes fonts, són, com a mínim, dues vendes de societats que gestionen aquest tipus d’immobles. En aquest sentit, no es perd la llicència perquè l’únic que s’ha fet és vendre l’empresa, però no el pis.

Durant aquest temps el Govern té previst fer un estudi de càrrega turística del país per marcar els criteris per autoritzar més allotjaments turístics. De fet, aquesta setmana el ministre de Turisme i Telecomunicacions en funcions, Jordi Torres, assegurava que ha de permetre fins “on podem arribar perquè no ens trobem amb una saturació”. En aquest sentit, des del sector es creu que el què es vol és que s’apugin els preus de les habitacions amb una disminució de l’ocupació, però amb una major despesa. Ara bé, alerten que el client d’alt poder adquisitiu només vindrà en unes èpoques concretes i no en volen perdre d’altres que venen actualment. Concretament, posen en relleu que “als grups no els hi pots podar preus cars”.

Comentaris (3)

Trending