Doble acció judicial dels Cachafeiro contra l’aute de desallotjament del Punt de Trobada

Els gestors del centre comercial apel•len contra la decisió per no haver tingut en compte que necessiten temps per liquidar l’estoc i aconseguir diners per pagar proveïdors i treballadors i un incident de nul•litat perquè entenen que s’han vulnerat els seus drets

Façana del Centre Comercial Punt de Trobada
Façana del Centre Comercial Punt de Trobada

Els actuals gestors de Punt de Trobada, la família Cachafeiro, tenen previst presentar una doble acció judicial contra l’aute de la Batllia que determina que la data límit per abandonar la parcel·la i l’edifici on es troba el centre comercial. En primer lloc, apel·laran la resolució que fixa com a màxim el 30 de novembre per retornar terreny i immoble als seus propietaris. Per l’altra, presentaran un incident de nul·litat, ja que entenen que la decisió vulnera els seus drets fonamentals.

La batlle va fer públic divendres l’aute on fixava que els gestors de Punt de Trobada disposen de només quatre mesos, fins a finals de novembre, per sortir dels espais que ocupa actualment el centre comercial. Un termini lluny dels 19 mesos que havien arribat a demanar. Els Cachafeiro, però, no llançant la tovallola i encara volen presentar més batalla judicial, en aquest cas, doble.

Els gestors insisteixen que necessiten més temps per poder garantir el pagament a proveïdors i treballadors, compromisos que suposen uns deu milions d’euros en global

Segons ha explicat a Altaveu la representació lletrada dels empresaris, s’aprofita la possibilitat ara legal de presentar dues accions jurídiques. En primer lloc, un recurs d’apel·lació de l’aute, tot indicant que la resolució de la Batllia “no té en compte la necessitat de liquidar l’estoc de mercaderies”, el valor del qual es fixa en 18 milions d’euros, abans de desallotjar.

Es defensa que aquesta liquidació “és imprescindible per generar el flux de caixa net” per poder fer front als compromisos de pagament. Entre ells, el que es deu als proveïdors, cinc milions d’euros, i el que costaria l’acomiadament dels treballadors, uns altres cinc. Les fonts consultades posen en relleu que aquesta operació necessita molt més temps de l’atorgat, “especialment amb la situació del coronavirus”, que afecta de forma especial el centre comercial “per les limitacions del turisme que ve d’Espanya”.

L’altra acció és un incident de nul·litat. En aquest punt, es considera que l’aute fet públic divendres ha vulnerat els drets dels gestors de l’establiment. Ara bé, tot i que aquesta actuació sol ser un pas previ per acabar portant l’assumpte davant el Tribunal Constitucional, des de la representació processal no s’ha volgut confirmar aquest segon extrem.

Una vista del Punt de Trobada.

Relacionat

30 de novembre: data límit per desallotjar el Punt de Trobada

Comentaris (5)

Trending