La direcció del Punt de Trobada creu que Pyrénées ha estat usant el seu personal amb falses promeses

Tres dels alts comandaments del centre comercial que hauria de cessar en la seva activitat el 30 de novembre com a molt tard asseguren que a la plantilla hi regna la “inquietud, l’angoixa i la desesperança”

Cartell de centre comercial Punt de Trobada
Cartell de centre comercial Punt de Trobada Cristian Cortés

La direcció del Punt de Trobada considera que Pyrénées ha estat usant el personal del centre comercial lauredià amb falses promeses, i alhora que lamenten l’abandonament que senten per part de les institucions, afirmen que entre la plantilla hi regna “la inquietud, l’angoixa i la desesperança”. Això sí, reiteren el compromís de la família Cachafeiro de “pagar tots els nostres havers laborals”.

Tres dels més alts comandaments de l’empresa -Manel Carrasquet, Pedro Pérez i Marta Llamas- signen un comunicat suposadament en nom dels treballadors -i que molts dels empleats no en tenien cap coneixement- en què fan referència a una informació publicada per l’Altaveu aquest diumenge on Pyrénées deixava clar que malgrat que continua comptant amb els treballadors del Punt de Trobada per al seu futur projecte comercial a Sant Julià ara mateix encara no toca moure fitxa perquè cadascú està al lloc que està.

Pyrénées continua preveient mig miler de persones per a la plantilla del futur centre comercial a Sant Julià.

Relacionat

Pyrénées manté que els empleats del Punt “tindran oportunitats” però que ara “no toca moure fitxa”

En aquest sentit, el comunicat signat pels tres directius del Punt de Trobada manifesten que “el cert és que durant el litigi -ara ja finalitzat-, el Grup Pyrénées es comprometia a garantir els llocs de treball” i també s’hauria assegurat que “es posaria un punt d’atenció pels treballadors del Punt de Trobada. Tanmateix, a data d’avui en resulta que el punt d’atenció és una adreça d’e-mail”. A partir d’aquí, “la realitat” és que hi ha “decepció” i la sensació que s’està utilitzant “el personal amb promeses que no s’ajusten a la realitat”.

Manel Carrasquet, Pedro Pérez i Marta Llamas signen un comunicat en el qual deixen clar que “amb el tancament del centre comercial hi haurà famílies senceres que es quedaran sense treball, en un país on el nivell de vida és molt elevat i les ajudes de les administracions són limitades”, i just enmig d’una pandèmia que durà greus conseqüències econòmiques

Els directius del Punt, que remarquen que molts dels treballadors estan “a la fi de la nostra vida laboral, puix una gran part de tots nosaltres, és a dir, des de que la família Cachafeiro, va començar el seu projecte al Centre Comercial Punt de Trobada i difícilment en trobarem”, també volen fer “constar que malgrat els treballadors ens hem dirigit des de l’inici del procés a les administracions púbiques, als seus representants i als consplats per exposar-los el nostre neguit pel futur laboral, el cert és que, a data d’avui, cap persona que ocupa un lloc de responsabilitat pública al país, tant en l’àmbit polític com a social , s’ha dirigit als treballadors per interessar-se pel nostre futur laboral. Ans el contrari, regna un silenci total”. I deixen clar que “es poden fer moltes lectures del silenci. En aquest cas, les paraules no calen”.

Els directius, sempre parlant suposadament en nom dels treballadors del centre comercial, recorden que “malgrat que la família Cachafeiro ens pagarà tots els nostres havers laborals, puix així ens ho ha assegurat, hi ha una franja de persones que superen els 50 anys, que tindrem moltes dificultats per incorporar-nos al mercat laboral”. També mantenen que “amb el tancament del centre comercial hi  haurà famílies senceres que es quedaran sense treball, en un país on el nivell de vida és molt elevat i les ajudes de les administracions són limitades”.

Finalment, i tot reclamant un pronunciament dels tribunals sobre la possibilitat d’allargar o no el termini per al desnonament, remarquen que “la data prevista pel tancament és el 30 de novembre del 2020, i sabem que l’actual explotador del centre comercial ha demanat una pròrroga per deixar l’establiment, i entre els motius que exposa és que el personal pugui continuar treballant durant aquestes dates tan properes a les festes de Nadal.  Tot allò sumat  a la conseqüències de tot ordre que està produint la pandèmia, i amb les quals farà que moltes famílies estiguin sense feina d’un termini molt llarg”. I acaben afirmant que “el temps anirà passant i la majoria dels treballadors tindran moltes dificultats per trobar feina, i la quitança no serà suficient per fer front a totes les necessitats familiars”.

Comentaris (2)

Trending