Crèdit Andorrà exigeix rebaixes de fins al 50% del salari a personal de Vall Banc per seguir al grup

Les oficines del banc hereu de BPA que va acabar aixoplugant JC Flowers després de la intervenció i nacionalització han tancat aquest dijous i dilluns ja no obriran

El caixer de Vall Banc de l'oficina de Plaça Rebés alertant que ja no està operatiu, aquest dijous.
El caixer de Vall Banc de l'oficina de Plaça Rebés alertant que ja no està operatiu, aquest dijous. Toni Solanelles

Vall Banc ja és història. Les oficines de l’entitat que es va crear pràcticament a mida per absorbir els actius considerats bons de BPA quan aquesta es va nacionalitzar fruit de la controvertida intervenció derivada del polèmic ‘notice’ del FinCEN han tancat aquest dijous i, en principi, no tornaran a obrir ja dilluns. Hi ha serrells encara per tancar. I no pas tot el personal que ara passa a Crèdit Andorrà s’hi acabarà quedant. Amb tot, hi ha hagut desenes de baixes. I Crèdit Andorrà ha exigit a més d’un i de dos empleats de Vall Banc rebaixes salarials del 40 i el 50% per poder continuar al grup.

Aquestes exigències, o aquesta proposta de rebaixa del sou, ha estat un dels detonadors d’algunes de les marxes que hi ha hagut els darrers dies. Aquest dijous encara s’ha consumat alguna sortida més. I caldrà veure com evolucionarà la integració en matèria de personal. Cert és que hi ha hagut molt personal que passa del banc absorbit a l’absorbent a qui se li manté el sou i, puntualment, també hi ha hagut algun increment si s’ha considerat clau alguna posició que potser no tenia gran interès en la continuïtat.

Una imatge de la seu central de Crèdit Andorrà.

Relacionat

Crèdit Andorrà completa l’absorció de Vall Banc tancant-ne les oficines i amb vint baixes més

El que és clar que de cara al gran públic, s’intenta posar punt i final al serial financer-bancari de BPA. Això no treu que hi ha diverses accions legals en curs que podrien arribar a esquitxar el banc adquirent i, fins i tot, a posar en dubte el procés de compra-venda. Mentrestant, però, aquest llarg cap de setmana es farà la integració operativa. És a dir, parlant planerament, es farà el bolcat del sistema informàtic de Vall Banc cap a Crèdit Andorrà. Aquests tres propers dies són clau.

A Crèdit Andorrà estrictament també hi ha hagut sortides. Especialment, s’ha tallat la relació d’anys i panys amb col·laboradors externs. I també s’ha procedit a prejubilar alguns empleats històrics

Justament perquè a partir de dilluns els dos bancs ja en són un de sol s’han precipitat algunes de les sortides. De fet, n’hi havia una quinzena que estaven ja mig acordats. Un grup de persones que els encarregats d’assegurar la integració havien considerat clau entre el personal de Vall Banc per garantir el traspàs informàtic i administratiu, per dir-ho d’alguna forma. Un personal al qual en certa manera se li exigia continuar fins al final però tenint clar que quan s’acabés el procés d’integració no es comptava amb ell. Així de dur.

Fa uns dies ja van signar les liquidacions amb data 30 de juny, amb la qual cosa a partir de dilluns embolicaran pertinences i, en principi, si el procés d’integració tècnica funciona, poca cosa més. Però com que hi ha interrogants que tot surti a la perfecció, en la liquidació realitzada se’ls ha inclòs la mensualitat de juliol i agost per tal que estiguin disponibles si mai hi ha algun problema i han de córrer a resoldre cap situació hores d’ara no previsible però tampoc imprevista del tot.

Les fonts consultades han assegurat que, aparentment, no s’ha fet un triatge especialment selectiu del personal. Però és obvi, també, que no hi ha hagut un sacrifici estricte de personal de Vall Banc encara que les sortides hagudes fins ara, en el conjunt del grup, guanyen les procedents del banc aixoplugat fins ara per JC Flowers. Per exemple, només una persona de mitja dotzena del departament de compliment normatiu de Vall Banc passa a Crèdit Andorrà.

WhatsApp Image 2022 06 23 at 9.43.56 PM (1)
Detall de l'avís.

En canvi, la majoria dels professionals de màrqueting, comunicació i nous canals del banc absorbit s’integra a Crèdit Andorrà, inclosa la nova directora del grup, una Núria Roca que a la llarga podria entroncar, s’haurà de veure, amb Andbank. Sia com vulgui, el manteniment de Roca va suposar l’acomiadament de Joan R. Mas, una de les cares visibles de Crèdit Andorrà durant una bona pila d’anys que va ser convidat a marxar d’un dia per l’altre i, pràcticament, sense deixar-li agafar les coses del despatx.

A Crèdit Andorrà, doncs, també hi ha hagut sortides. Especialment, s’ha tallat la relació d’anys i panys amb col·laboradors externs. I també s’ha procedit a prejubilar alguns empleats històrics. Fins i tot a algun se’l va acomiadar de forma causal després d’advertir-lo d’accions més contundents per suposats, essent fins, embolics de faldilles. Històries d’una integració bancària. La primera que culmina de les dues que hi ha en curs.

Etiquetes

Comentaris (27)

Trending