Els comptables preveuen un increment de nous llocs de treball en la matèria

Les noves obligacions que imposa el pla de comptabilitat, encara que s’ajornin uns mesos, incrementaran de molt el volum de feina que hi ha actualment al sector

La feina dels comptables anirà en augment.
La feina dels comptables anirà en augment. ARXIU

Els comptables -fins i tot els gestors- preveuen que les noves obligacions que imposa el pla de comptabilitat, les modificacions que s’hi han introduït, i per molt que s’adoptin ara decisions que faran ajornar alguns mesos certes pràctiques o dipòsits, incrementaran de molt el volum de feina que hi ha actualment en el sector. I això de ben segur suposarà la creació de nous llocs de treball en la matèria.

Segons les fonts consultades, el dubte que hi ha entre els actuals professionals del ram és si les noves obligacions que el Govern i el legislador havien inicialment establert són per una qüestió d’homologació i transparència o, justament, si el que es busca és, justament, generar més feina per buscar sortides professionals a algunes persones que ara no les tenen o a les quals cal acomodar laboralment.

Les fonts consultades han assegurat que els propers mesos de ben segur que apareixeran nous despatxos de comptabilitat o consultories especialitzades en la matèria. Les grans companyies del país, a les quals les noves obligacions legals els afecten més aviat poc o, almenys, no els fan canviar formes de treballar, ja tenen en plantilla especialistes en la matèria. Fa prop d’una desena d’anys que es treballa amb un model que ja va requerir la inclusió de professionals de la comptabilitat entre els grups humans.

Són les empreses més petites i que només poden contractar externament serveis de comptabilitat els qui veuen més complicada la situació i, és aquí, on hi ha un nínxol d’augment de feina i, probablement, segons que han remarcat les fonts consultades, on es veurà l’aparició de professionals de la comptabilitat -empleats de banca que perdran la feina per les fusions, funcionaris cansats de l’administració, càrrecs electes que deixaran de ser-ho…- que hauran de donar resposta a l’increment de feina.

Comentaris

Trending