Un centenar d'empreses es beneficien de 90.000 euros d'ajudes al lloguer

La quantitat suposa el 89% de les demandes presentades i la resta estan en procés de revisió perquè els sol·licitants no han aportat tota la informació necessària

Edifici administratiu de Govern.
Edifici administratiu de Govern. Altaveu

El Govern ha fet efectius 103 ajuts al lloguer per a empreses dels sectors més afectats per les mesures de contenció de la pandèmia de Covid, el que suposa el 89% de les demandes presentades. La resta estan en procés de revisió perquè els demandants no han aportat tota la informació necessària, segons ha informat el Govern per mitjà d'un comunicat. 

El decret, aprovat el mes d’octubre, suposa un ajut directe per als sectors de l’ oci nocturn, les agències de viatges, els parcs infantils d’interior i els bars i cafeteries. L’import assumit pel Govern fins aquest dilluns per aquest centenar d’ajuts és de 90.804 euros. El programa d’ajudes es divideix en tres categories segons el percentatge de l’import de lloguer o quota hipotecària que es pot cobrir. El percentatge més alt d’ajut, del 75%, va destinat als sectors tancats, és a dir, l’oci nocturn i els parcs infantils d’interior. També s’hi poden acollir els bars i cafeteries que dediquin el seu negoci exclusivament a aquesta activitat, però, en aquest cas, s’aplica només als dies de tancament parcial amb motiu de les mesures addicionals aprovades.

El segon percentatge, corresponent a un ajut del 50%, s’adreça als comerços o negocis d’agències de viatges en dedicació exclusiva. Malgrat que és un sector que no ha de restar tancat, des de l’executiu es considera que el seu nivell de negoci s’ha vist reduït de manera substancial des de l’inici de la crisi. Finalment, es preveu un ajut del 25% del preu de lloguer per aquells bars i cafeteries que no es dediquen a aquest negoci de manera exclusiva. En queden exclosos els allotjaments turístics i els centres comercials que tinguin un bar o cafeteria com activitat complementària.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending