Els Cachafeiro confien en un desallotjament ordenat que els permeti liquidar i pagar tothom

Els representants legals de les societats que exploten el Punt de Trobada entreguen a la Batllia i amb un perfil baix i discret la seva proposta de retirada, que no seria inferior a final d’any

El rètol que durant molts anys ha presidit l'emblemàtic edifici.
El rètol que durant molts anys ha presidit l'emblemàtic edifici. Toni Solanelles

Els Cachafeiro esperen que tant la família Mallol, com a propietària del terreny sobre els qual està bastit el Punt de Trobada, com Pyrénées, com a societat que suposadament ha d’explotar en un futur no gaire llunyà l’històric centre lauredià, els permetin un marge de temps prou ampli com per poder desallotjar l’hipermercat de manera que puguin “liquidar els estocs i pagar tothom”. Els representants legals de les societats que exploten el Punt de Trobada entreguen a la Batllia i amb un perfil baix i discret la seva proposta de retirada.

D’entrada, els terminis que voldrien els uns i els altres, i respecte dels quals la batlle encarregada del desnonament haurà de trobar un punt mig, difereixen força. No obstant això, no han transcendit detalls del pla. Després del soroll dels darrers temps, i havent acceptat ja les darreres resolucions emeses per la Justícia i havent posat fil a l’agulla a la reordenació empresarial i, probablement, al futur societari, els Cachafeiro miren de focalitzar-se en canviar una imatge que no sempre els ha estat positiva i de poder acabar la seva estada laurediana de la millor manera possible.

Les obres de l'estructura fa temps ara que estan aturades.

Relacionat

Els Cachafeiro pretenen acabar l’edifici comercial que tenen al Pas i el Roc de Caldes

Certament, almenys no fa pas gaire, els Mallol haurien pretés que en tres mesos una vegada presentat el pla el Punt de Trobada estigués disponible perquè els nous llogaters puguin fer i desfer. De ben segur, els Cachafeiro no en tindran prou d’aquí a final d’any per liquidar tot el volum de productes que emmagatzemen els seus recintes. Poder despatxar tot el gènere que tenen apilat encara és clau per poder satisfer tots els compromisos que tenen. Tant amb proveïdors com amb els treballadors, respecte dels quals ja ha anunciat l’explotadora del centre comercial que liquidaran degudament en el marc d’un acomiadament no causal.

El pla entregat a primera hora d’aquesta tarda a la Batllia és molt detallat i exhaustiu. Inclou des de dades econòmiques -des del volum de mercaderies emmagatzemades als compromisos financers que es puguin tenir- fins a conceptes més de caràcter logístic -per exemple, amb la previsió de visitants que puguin arribar al país els propers mesos quin pot ser el ritme de sortida dels productes-. Però la representació legal dels Cachafeiro es mostra prudent per no enverinar la “serenor de la negociació” que s’ha assolit els darrers temps tant amb l’acceptació de les resolucions judicials com amb l’abonament de les quantitats dineràries derivades de la indeguda ocupació de l’establiment i, en conseqüència, dels terrenys llogats.

Una vista parcial de la façana principal, en obres, de l'establiment comercial.

Relacionat

Enrenou al Punt de Trobada perquè els empleats suspesos de contracte no reben la prestació dels ERTO

En espera que la Batllia doni trasllat a la part que promou el desnonament del pla presentat, i per no entorpir “un eventual acord amb la part actora”, les concrecions es reserven. Malgrat que ja estigui clar que el Punt de Trobada, a Sant Julià, a la finca dels Mallol, s’acaba, encara hi ha moltes coses en joc. La liquidació dels estocs suposa centenars de milers d’euros. Per això que donada la “correcció” últimament haguda i “el respecte entre les parts” tots plegats, a priori, van amb peus de plom.

Comentaris (1)

Trending