Els Cachafeiro pretenen acabar l’edifici comercial que tenen al Pas i el Roc de Caldes

Avaluaran traslladar a la localitat encampadana un negoci molt similar al que han estat explotant les darreres tres dècades a Sant Julià

Les obres de l'estructura fa temps ara que estan aturades.
Les obres de l'estructura fa temps ara que estan aturades.

Els Cachafeiro tenen la intenció d’acabar els edificis a mig construir que tenen tant al Pas de la Casa, destinat a centre comercial, com el que suposa l’ampliació de l’hotel Roc de Caldes, a Escaldes. L’aprovació del nou reglament de construcció flexibilitza la normativa i facilita, justament, que tirin endavant projectes que estaven en ‘esquelet’. En aquest marc, la família fins ara explotadora del Punt de Trobada avalua traslladar a la localitat encampadana -més que traslladar posar en marxa- un negoci similar al que han estat regentant els darrers trenta anys a Sant Julià.

Les fonts consultades han assegurat que acollir-se a les noves directrius legals per poder reprendre les obres aturades -també hi ha l’excavació feta a la sortida sud de Sant Julià, just davant del Sant Eloi- està clar que els Cachafeiro ho contemplen de totes totes i, també, mantenir activitat comercial al Principat malgrat que ara hagin de tancar el Punt de Trobada. De fet, ara per ara la sortida ordenada del centre comercial lauredià és el que més amoïna, una vegada satisfets els deutes per l’ocupació indeguda dels terrenys dels Mallol.

Una vista parcial de la façana principal, en obres, de l'establiment comercial.

Relacionat

Enrenou al Punt de Trobada perquè els empleats suspesos de contracte no reben la prestació dels ERTO

Els rectors de les societats dels Cachafeiro i els seus assessors legals estan acabant de perfilar el pla de desallotjament de l’establiment de Sant Julià. Tenen de marge fins al dimarts de la setmana de Sant Joan -és a dir, just fins a la revetlla- per presentar a la Batllia el pla d’actuació que preveuen per poder deixar de forma ordenada l’espai que van arrendar la dècada del 1980 i que haurien d’haver abandonat el darrer dia del 2015. Alhora, també s’estan preparant les liquidacions  corresponents dels treballadors del Punt amb l’abonament de les compensacions corresponents com a acomiadament no causal, tal i com va avançar l’Altaveu.

En relació amb l’estructura del Pas de la Casa, aquesta està situada en una doble parcel·la que els Cachafeiro van adquirir, a través d’una altra de les seves societats, el 2005. La idea inicial era ubicar-hi un E.Leclerc i l’estructura fins ara alçada està dissenyada per encabir-hi, per tant, un centre comercial, en un indret immillorable. Les fonts consultades han assegurat, però, que resten ben bé un any i mig d’obres i, per tant, un trasllat tal qual del Punt de Trobada allí ara mateix és inviable. L’obertura d’un nou centre més endavant sí que s’avalua.

estructura pas cachafeiro
L'edifici està ubicat al bell mig del Pas de la Casa.

L’edifici en qüestió va topar amb problemes legals per l’altura. Però la situació, amb el nou reglament de construcció, és fàcilment solucionable, segons que han explicat les fonts consultades properes als Cachafeiro, que no han pogut precisar pas si es mantindria l’aliança amb la firma distribuïdora francesa (E.Leclerc) tot i que valora moltíssim la seva presència a Andorra i tenia en el centre de Sant Julià un dels seus bucs insígnia. També queden mesos i mesos d’obra, però que es pensen dur a terme, al Roc de Caldes, on s’han d’acabar de fer els tancaments exteriors i tota la distribució interior en l’ampliació que es pretenia del teòric luxós hotel a la sortida d’Escaldes en direcció a Encamp.

Comentaris (7)

Trending