BSA Banc es transforma en MoraBanc

A mitja setmana es van signar davant notari els actes jurídics pels quals l’absorció bancària és total i l’antiga filial del Sabadell desapareix; des d’aquest divendres s’està fent la integració informàtica i s’està canviant la retolació

Canvi de retolació a l'oficina fins ara de BSA a l'avinguda Meritxell.
Canvi de retolació a l'oficina fins ara de BSA a l'avinguda Meritxell. Toni Solanelles

El groc bancari passa a la història. A partir d’aquest divendres, també en els rètols i la cartelleria, tot és blau. L’absorció de BSA Banc per part de MoraBanc és total. Des d’avui s’estan fent els treballs tècnics d’integració i, també, s’han iniciat els canvis en la retolació i adequació de les oficines, que és el que el gran públic pot observar més directament. Des de dilluns només operaran al Principat tres bancs.

A mitja setmana s’han fet davant de notari les signatures documentals escaients per tal de concloure el procés jurídic de fusió per absorció. Si no hi ha cap canvi de darrera hora, la que durant anys ha estat la filial del Banc Sabadell espanyol deixa d’existir. Fa poc més d’un any, el 5 d’octubre, va culminar el procés de compra-venda de les accions de BSA que estaven en mans de l’entitat catalana (gairebé el 51% del banc groc) després que el juliol anterior s’hagués tancat un principi d’acord.

Des de llavors, els responsables de MoraBanc van oferir els accionistes minoritaris de BSA integrar-se al nou projecte bancari o vendre els seus títols, que l’empresa absorbent adquiria al mateix preu que els va pagar al Sabadell. Fet tot aquest procés, s’han anat tancant serrells, dissenyant productes, ajustant plantilles -hi ha hagut sortides d’una banda i l’altra, especial al MoraBanc, però gairebé sempre per baixes voluntàries o acordades.

La seu central de MoraBanc.

Relacionat

Només tres bancs operaran al país a partir del 14 de novembre

L’entitat propietat històricament dels Mora i els Aristot ja havia protagonitzat abans de la pandèmia un aprimament notable de l’equip humà, a partir, llavors sí, de diversos acomiadaments, no pas sempre pactats. Fins a final d’aquest any no es preveu que hi hagi d’haver canvis notables ni quant a personal ni quant a la política comercial. MoraBanc ha assumit com a propis alguns dels productes que oferia BSA. A partir del proper exercici sí que hi poden haver moviments.

En tot cas, i durant aquest cap de setmana i, de fet, ja des d’avui, hi haurà limitacions en el servei de MoraBanc Digital en el marc de la integració esmentada. Dins d’aquest procés de migració, ‘A online, la banca digital de BSA, ha quedat inactiva aquest divendres a les 2 de la tarda i els seus usuaris podran accedir a MoraBanc Digital a partir de dilluns. Llavors, la imatge corporativa, sinó totalment sí que en gran part serà ja la pròpia del banc blau.

Façana de la seu central de MoraBanc

Relacionat

MoraBanc comença a integrar treballadors de BSA Banc en la seva estructura

Per ara i fins a nou avís, tota la xarxa d’oficines es manté. Ara bé, en uns mesos es preveu que en aquelles parròquies on hi ha duplicitat s’acabi suprimint una de les sucursals. Quin establiment quedarà i quin no és una decisió que s’ha de prendre en funció de diverses variables -com per exemple la titularitat del bé immoble, eventual durada de contractes de lloguer, situació de l’oficina o dimensions de la mateixa.

L’oficina que BSA tenia just davant de la seu central de MoraBanc a l’avinguda Meritxell, una de les primeres que ha canviat la retolació, es mantindrà amb tota seguretat almenys durant un temps perquè s’han de fer obres de manteniment a la central de l’empresa absorbent. Els canvis, com en el cas de la integració tècnica informàtica, s’han de dur a terme durant tot el cap de setmana.

Etiquetes

Comentaris (20)

Trending