MoraBanc comença a integrar treballadors de BSA Banc en la seva estructura

Una dotzena d’empleats de l’entitat absorbida -encara que el pas definitiu no es farà fins a l’octubre- ja han passat a reforçar la matriu

Façana de la seu central de MoraBanc aquest dimarts.
Façana de la seu central de MoraBanc aquest dimarts. Toni Solanelles

Tretze empleats que ho eren fins fa pocs dies de BSA Banc ja s’han integrat del tot en l’estructura de MoraBanc. Malgrat que la integració definitiva no es farà efectiva fins al proper mes d’octubre, les estructures de les dues entitats que s’han d’acabar fusionant ja estan fent passos per tal de minimitzar, amb els mesos, l’impacte de la suma i evitar al màxim l’amortització de llocs de treball, és a dir, d’acomiadaments.

Els treballadors que han fet el salt de BSA Banc cap a MoraBanc són d’àrees diverses, algunes de les quals ja s’han passat a gestionar conjuntament. Pel que fa als productes i a la gestió, es mantenen les estructures i la feina diferenciada. Però hi ha alguns departaments que ja van creant sinergies i més que això. En algunes àrees MoraBanc tenia algunes mancances i abans d’acudir al mercat s’ha mirat si hi havia peces de BSA que encaixessin i que no destarotessin el funcionament que ha de mantenir durant uns quants mesos l’entitat absorbida.

La previsió de les dues entitats és fer la integració total a partir del mes d’octubre, i iniciar el 2023 com una sola entitat. Quant als llocs de treball, es vol intentar d’haver de prescindir dels mínims possibles, sense poder afirmar rotundament i del tot, segons les fonts, que no n’hi haurà cap. Totes aquelles sortides que hi ha hagut els darrers mesos en una entitat o una altra ja s’han intentat de donar per amortitzats els llocs de treball. I ara, si hi ha alguna vacant en el banc absorbent, es mira de cobrir el forat amb personal procedent de BSA Banc.

CRÈDIT-VALLBANC

Mentrestant, quant a l’altra fusió bancària que s’està treballant, ja està molt més avançada. Ja hi han hagut diversos acomiadaments i, segons les fonts consultades, l’entitat compradora, Crèdit Andorrà, preveu que abans de l’estiu -el plantejament seria en un parell de mesos des d’ara- s’hagi fet tota la migració informàtica des de Vall Banc i que ja s’operi com una sola entitat. A poc a poc s’hauran d’anar amortitzant llocs de treball. En aquest cas, Crèdit Andorrà sí que ha deixat clar que amb l’absorció del banc fins ara aixoplugat per JC Flowers el grup ‘verd’ no pot créixer més en relació amb la dimensió que tenia abans de l’inici del procés de fusió o, més encara, abans de l’adquisició de Vall Banc.

Etiquetes

Comentaris (9)

Trending