BancSabadell tanca el 2020 amb deu milions raspats de benefici i més de cent de fons propis

L’entitat manté la xifra de guanys en dos dígits malgrat una mínima reculada i situa la inversió creditícia dels clients en 14,2 milions

Comentaris

BSA supera els cent milions de reserves.
BSA supera els cent milions de reserves. ARXIU

BancSabadell continua en beneficis de dos dígits. Des del 2017, l’entitat de matriu catalana però plenament arrelada al Principat guanya cada exercici deu milions o més. De fet, poc més. El 2020 el va tancar amb 10 milions 19 mil euros segons les dades fetes públiques aquest dimarts pel banc i que van ser formulades divendres passat. Els comptes queden pendents de l’aprovació de la junta general d’accionistes a final del proper mes de maig.

El resultat, ja avançat per l’Altaveu, és pràcticament idèntic al de l’any anterior tot i l’impacte de la pandèmia. La reculada és molt mínima. El 2019 els beneficis van arribar als 10,2 milions. El darrer exercici BancSabadell va tancar-lo amb uns fons propis de 103 milions, quan el capital fundacional era de 30 milions. Això fa “evident”, segons l’entitat, “l’esforç per incrementar les seves reserves i donar així una seguretat més gran als clients i accionistes. El seu rendiment o ROE és del 10,5% i és manté a un molt bon nivell”.

Al tancament de l’exercici, la ràtio de solvència és del 20,40%. “Aquesta ràtio mostra un adequat equilibri entre la capitalització del banc i la concessió de préstecs i crèdits a clients i mostra la fortalesa del banc per superar els desafiaments del sector”. L’any  2020,  la inversió creditícia a clients va créixer fins a situar-se en 14,2 milions d’euros. Aquest creixement de l’activitat de crèdit és compatible amb una bona ràtio de morositat, que se situa en 3,58%. També han crescut els recursos dels clients en un 4,64% en relació a l’exercici anterior. La ràtio de liquiditat és del 375,11%, i més que triplica el nivell mínim exigit, que és del 100%.

quotes de mercat sabadell
 

Aquestes dades, segons BancSabadell d’Andorra, “evidencien la bona situació” de l’entitat “i la sostenibilitat i rendibilitat del seu model de negoci”. L’orientació de l'entitat a oferir un molt bon servei i un alt valor afegit es tradueixen en un fort creixement de l’operativa comercial i de la vinculació dels clients, i posa de relleu la immillorable situació del banc per encarar els reptes de futur.

En aquest exercici marcat per la crisi sanitària, l’entitat remarca també que ha participat en diferents iniciatives solidaries, en particular aportant voluntàriament 100.000 al Fons Solidari habilitat pel Govern d’Andorra el mes de març. En el marc de   l’excepcionalitat d’aquest 2020, “l’entitat ha volgut estar al costat de les persones per fer front a la situació sobrevinguda, posant per davant sempre la salut, tant la dels clients com la dels treballadors del banc”.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending