L’augment dels costos ofega els petits empresaris

Les matèries primes, l'energia i els productes bàsics alimentaris està escanyant la cadena de valor del sector primari i de la indústria transformadora

Comentaris

Productes en un magatzem.
Productes en un magatzem.

L'alça dels preus, alimentada encara més amb l'esclat de la guerra a Ucraïna s'afegeix als estralls que el petit empresari encara arrossegava del segon any de pandèmia. La majoria estan notant l'impacte de l'augment dels preus en el cost dels subministraments, mentre que altres també ho pateixen en la factura dels carburants i, en alguns casos, pels dos motius assenyalats.

La pujada de preus de les matèries primeres i de l'energia, que s'ha agreujat des de l'inici de la guerra entre Rússia i Ucraïna, està provocant que la majoria de les petites empreses tinguin dificultats per poder assumir les despeses a subministraments, costos laborals i impostos; és a dir, tots els ingredients que formen part del sofregit de l’economia actual. També alerten de la pujada dels costos dels productes bàsics alimentaris, que està escanyant també la cadena de valor del sector primari i de la indústria transformadora, amb efectes, avisen, sobre els preus que paga finalment el consumidor. Els petits empresaris reben, des de fa mesos, comunicacions de proveïdors anunciant augment de tarifes.

 A més, la “crisi de preus ” es produeix quan les empreses es trobaven en procés de recuperació de la crisi derivada de la pandèmia de coronavirus. A banda de la inflació i els seus efectes, les petites empreses que facturen menys de 150.000 euros per any, tenen el neguit del nou dipòsit de comptes per via telemàtica. Això també augmentarà els seus costos.

WhatsApp Image 2022 07 14 at 11.33.25
Carta rebuda aquesta setmana per un petit empresari andorrà

 

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending