L’associació de consumidors espanyols denuncia Andbank per manca de transparència

FACUA-Consumidors en Acció inclou el banc d’origen andorrà en un llistat de tretze entitats que incompleixen la llei que obliga a tenir telèfons gratuïts

Rètol a una de les seus d'Andbank a Espanya.
Rètol a una de les seus d'Andbank a Espanya.

Andbank és un dels bancs que la federació espanyola d’associacions de consumidors (FACUA-Consumidors en Acció) ha denunciat davant la direcció general de Consum d’Espanya després de comprovar que fins a tretze entitats bancàries que operen a l’Estat espanyol incompleixen la llei que obliga a tenir telèfons gratuïts. D'aquests tretze, tres ni tan sols faciliten cap línia telefònica gratuïta l'atenció als consumidors.

FACUA ha revelat els noms de les entitats bancàries afectades (Bankoa, Evo Banc, ING, Banc Sabadell, Bankinter, Wizink Bank, Banc Cetelem, Cajamar, Andbank, Banc Camins, Finantia, Banca March i Ibercaja). Algunes de les entitats, si bé faciliten numeracions gratuïtes, les restringeixen al desenvolupament de determinades gestions concretes, mentre que d'altres en dificulten l'accés mitjançant bànners estàtics anunciant línies de prefix geogràfic, orientada a generar confusió als consumidors.

L’estudi va analitzar un total de 29 entitats bancàries, de les quals 16 compleixen la normativa, facilitant telèfons gratuïts que asseguren l'atenció al consumidor, sigui client o no, en un sentit ampli. Totes aquestes accions van en contra del que dicta l'article 21 del Reial Decret Legislatiu 1/2007, de 16 de novembre, segons el qual “les empreses prestadores han de disposar, en qualsevol cas, d'un telèfon d'atenció al consumidor” gratuït.

Etiquetes

Comentaris

Trending