Emma Vilarasau, Bruno Oro, Mercé Sampietro o Julio Manrique lideren el cartell de la Temporada de Teatre

El cicle, que arriba a la 56ena edició, aposta per cares il•lustres de l’escena catalana i amb notable presència televisiva i cinematogràfica

'Cobertura', una de les obres del cicle.
'Cobertura', una de les obres del cicle.

La 56a Temporada de Teatre que organitzen conjuntament els comuns d’Andorra la Vella i Sant Julià comptarà amb la presència al país de noms il·lustres de l’escena catalana, com les veteranes Emma Vilarasau o Mercé Sampietro, Clara Segura, Julio Marinque o l’humorista Bruno Oro.  En total set representacions al llarg de la primavera, a les quals se suma el Festival Internacional de Pallases. El tret de sortida es donarà el dia 20 de febrer.

El cicle, que impulsen tots dos comuns de forma conjunta des del 1993, barrejarà obres amb molta comèdia i humor amb altres representacions més dramàtiques i que conviden a la reflexió. Això sí, totes amb la presència al país d’actors i actrius de renom de l’escena catalana, no només conegudes per la seva presència als teatres sinó també pel seu salt en nombroses ficcions televises.

L’inici de la temporada ja portarà la primera d’aquestes figures amb ‘Eva contra Eva’, un thriller protagonitzat per Emma Vilarasau que es podrà veure a l’Auditori Claror. El 4 de març serà el torn de ‘La machine de Turing’, en aquest cas amb la col·laboració de l’ambaixada de França, obra guardonada l’any passat amb 4 premis Molières que recupera la història del matemàtic anglès clau en desxifrar el codi Enigma alemany durant la Segona Guerra Mundial.

La setmana següent, el 12 de març, el cicle salta a Andorra la Vella. El Teatre Comunal acollirà ‘Abans que es faci fosc’, un monòleg interpretat per Míriam Iscla, cofundadora de T de Teatre. El 2 d’abril arribarà un altre dels plats forts de la temporada, amb ‘Cobertura’. Clara Segura i Bruno Oro en són els caps de cartell d’aquesta obra que transportarà el públic al món del cinema a través d’un bon grapat de personatges hilarants, la majoria dels quals seran especialment reconeguts pels fans de la sèrie televisiva ‘Vinagre’ de TV3.

Per Sant Jordi, Sant Julià ha programat ‘La dona del 600’, comèdia protagonitzada per Mercè Sampietro (‘Nissaga de Poder’, ‘La Riera’) que té com a fil conductor el popular cotxe de Seat.

Entre el 7 i 9 de maig, tindrà lloc la tercera edició del Festival internacional de Pallasses (FIPA), recuperat amb èxit l’any 2018.  Es compta novament amb la complicitat de la reconeguda pallassa Pepa Plana, que està acabant d’enllestir la programació d’espectacles, amb propostes de diferents països.

El preu de les entrades oscil·larà entre 20 i 22 euros

La 56a Temporada de teatre abaixarà el teló amb ‘Una història real’, un drama liderat per Julio Manrique sobre la difícil relació entre un pare, escriptor que aconsegueix un gran èxit publicant una novel·la sobre el dol per la mort prematura de la seva dona, i el seu fill, un adolescent amb altes capacitats que es revolta contra les conviccions progressistes del seu progenitor.

Durant la presentació del cicle, els consellers de Cultura d’Andorra la Vella, Miquel Canturri, de Sant Julià de Lòria, Sonia Carillo, han destacat les sinergies conjuntes per presentar novament una temporada que ofereix un ampli ventall de formats i “teatre en majúscules”.

 Les entrades oscil·len entre els 20 i els 22 euros i ja s’han posat a la venda als llocs webs dels respectius comuns i, també, de forma presencial al Centre Cultural i de Congressos Lauredià, al Centre Cultural La Llacuna i a l’Oficina de Turisme d’Andorra la Vella.

Comentaris

Trending