“Em sua l’aixella el que digui el Copríncep”

Acció Feminista d’Andorra publicita un video-denúncia per lamentar les moltes desigualtats que encara hi ha al Principat

Comentaris

-
-
Acció Feminista d’Andorra difon un muntatge videogràfic en què denuncia les moltes desigualtats que encara hi ha al Principat. Ho fan a pocs dies de la celebració del Dia internacional de la dona treballadora i conviden a participar en els actes reivindicatius que se celebraran divendres. El col·lectiu, que ha unit dones de diverses sensibilitats, està a punt d’esdevenir associació de ple dret. 

Coincidint amb “la penosa manifestació del masclisme més primari i resistent aparegut durant els carnavals d’Encamp, hem volgut dir la nostra amb un vídeo informal en què s’exposen algunes de les nostres reivindicacions, de manera desenfadada i divertida”. En aquest muntatge, en què s’hi poden escoltar frases tals com que per ser president no cal tenir cigala o que els sua “l’aixella el que digui el Copríncep” alhora que reivindiquen que “el meu cos és meu, com si vull anar en boles”, denuncien “la bretxa salarial, les desigualtats, la manca de quotes, el sostre de vidre, els estereotips, i reclamem la despenalització de l’avortament i la igualtat”.

En un comunicat, Acció Feminista d’Andorra assegura que vol fer les denúncies que fa “amb un llenguatge provocador i humorístic. Tot per dir, que per riure i fer broma, per passar una bona estona, no cal denigrar a ningú!” Alhora expliquen que “estem treballant en un nou manifest que llegirem el dia 8 de març a les 15 hores a la plaça Lídia Armengol d’Andorra la Vella, on hi són convocades totes les dones i homes que se solidaritzin amb els principis del feminisme, i que per tant, reivindiquen la igualtat de drets i oportunitats”. 

L’associació també convida “totes les dones i homes feministes a sumar-se amb nosaltres a la manifestació unitària convocada per les tres entitats feministes del país, Stop Violències, Associació de Dones d’Andorra i Acció Feminista d’Andorra, per continuar exigir i reivindicant els nostres Drets”.

 

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending