Els Verds denuncien “represàlies” del comú pel trencament amb Ciutadans Compromesos

Isabel Lozano i Juli Fernández consideren que es talla l’accés de cotxes al carrer Josep Rossell a les tardes per perjudicar els negocis de les seves parelles

Una tanca talla l'accés al carrer Josep Rossell.
Una tanca talla l'accés al carrer Josep Rossell.

Isabel Lozano i Juli Fernández, dues de les cares visibles dels Verds, han acusat el comú de la Massana de fer talls diaris a un carrer de la població per perjudicar els negocis dels seus familiars com a “represàlia” per haver trencat amb Ciutadans Compromesos. Tots dos posen en relleu que la mesura s’ha tirat endavant després que, ja a les generals, no donessin suport a la llista de la plataforma parròquia i, a les comunals, es posicionessin públicament a favor de no votar a les comunals. Ara, asseguren, des de la corporació se’ls fa pagar les conseqüències. O més ben dit, els hi estarien fent pagar als seus parents propers.

El carrer Josep Rossell és el de la discòrdia, una via paral·lela amb inici i final a l’avinguda Sant Antoni. Allà hi ha diferents comerços, entre ells dos –una granja i una botiga de menjar per a animals- vinculats a les parelles dels dos dirigents històrics dels Verds. Des de fa unes setmanes, cada tarda entre les cinc i les vuit, els urbans hi tallen l’accés als vehicles.

L’explicació oficial que des del comú s’ha donat és que “hi ha la demanda de Govern perquè no hi aparquin cotxes per si ha de passar un camió de bombers”, segons apunta Lozano. Això provoca que els negocis del carrer, inclosos el dels seus familiars, pateixin. “És quan més s’hi treballa allà i la gent no hi pot arribar”, apunta. Per a Fernández, la motivació no té gaire sentit perquè “si hi ha un incendi, els propietaris dels cotxes els poden treure ràpidament”.

Asseguren no creure's l'argument donat pel comú: que es vol assegurar que en cas de necessitat pugui passar un camió de bombers

Al seu entendre, al darrere hi ha un objectiu polític. Més concretament, “una represàlia”. Així ho afirma Fernández: “tot ve des de la trencadissa amb Ciutadans Compromesos”. Recorda, de fet, que ja als comicis de l’abril va explicar públicament que “votaria DA a la nacional i d’Acord a la territorial” i que a les comunals “vaig dir a la gent que no aniria a votar”.

En una línia similar s’expressa Lozano. Qui fou en diverses ocasions candidata a cap de Govern per la formació ecologista també denuncia que “tot va començar quan vam trencar a les generals i pel fet que a les comunals els vam dir que no els votaríem perquè no pensàvem que fossin les persones adequades per portar el comú”. De fet, aprofita per remarcar que Josep Rossell, per moltes persones de la Massana “és el carrer dels Verds”.

Fernández posa en relleu que, a banda de la granja que porta el seu marit, la mesura de tallar la via afecta també altres botigues i negocis, com ara un restaurant o una escola de dansa. I, de fet, també als mateixos veïns. “A ells també els hi posen dificultats”. A més, lamenta que “des del comú no tenen valor de venir a saber quin és el problema”. Lozano també critica que “hem fet algunes gestions i tot just ens han dit que ens vindran a veure, però encara els esperem”.

Comentaris (24)

Trending