Els veïns de Terres de Cibós esperen una millora amb l’arribada d’una administració immobiliària

Els residents en els edificis lauredians, que integren part dels béns inclosos en una fallida, celebren tenir una interlocutora directa i experta en gestió d’habitatges

-
-
Els veïns dels edificis Terres de Cibós, a la carretera de la Rabassa de Sant Julià, celebren que finalment la Batllia hagi acordat la designació d’una administració immobiliària per als blocs i esperen que això contribueixi a millorar la situació dels immobles alhora que la seva. Les dues construccions estan incloses entre els béns que fan part de la fallida d’un conegut empresari, que va ser qui va promoure els habitatges i qui els gestionava fins que se’n va fer càrrec l’autoritat judicial.

Els residents en aquells edificis, que cada vegada més han anat a la baixa, porten mesos queixant-se de l’abandonament que senten, sense que ningú no tingués cura ni de la neteja comunitària ni del manteniment dels immobles, per posar dos exemples. Cert, també, que des de fa mesos tampoc no es cobren els consums realitzats pels llogaters atès que ningú no en feia les lectures. La saig encarregada de l’administració de la fallida sempre havia mantingut que la gestió de l’immoble, i més amb gent a dins, no li corresponia o, com a mínim, no n’era experta. 

Per això, i després de donar-hi moltes voltes, al mes d’abril va posar sobre la taula de la batlle que té assignat el cas els pressupostos de tres agents de la propietat immobiliària perquè en triés un i es posés al capdavant de la gestió directa dels immobles. La designació s’hauria fet la darrera setmana, segons que han explicat els veïns, i “malgrat que encara és aviat per pronunciar-nos hi ha un canvi de tarannà i una voluntat de resoldre problemes que fins ara no havíem vist”.

Ja abans de l’arribada d’aquesta administració immobiliària s’havia procedit a fer una neteja més o menys a fons de les parts comunitàries dels edificis -falta el garatge, que s’ha de sanejar en breu-. Feia molts mesos que ningú no passava ni una escombra en aquells immobles malgrat que la saig pensava que ho feia el propi empresari fallit, que s’hauria ofert per fer-la i així evitar que el passiu anés incrementant. Però no va ser el cas. També és veritat que la ‘col·laboració higiènica’ d’alguns dels veïns hauria estat més aviat nul·la.

Tant els residents en aquell bloc com la batlle responsable de la fallida esperen que a partir d’ara es posi ordre a la situació en un clima de normalitat. No és clar, però, si actuacions com la reparació dels ascensors, que fa mesos que no funcionen i necessiten d’una intervenció prèvia per impermeabilitzar algunes zones que afecten el maquinari de l’elevador, es duran a terme o no degut a la inversió que suposaria. La intenció de les autoritats responsables de la fallida és poder vendre els immobles i treure’n el màxim possible amb el mínim cost.

També és clar que la nova administració dels immobles vetllarà pel compliment de les obligacions dels llogaters, que en alguns casos havien deixat de pagar les mensualitats i en la majoria, per no haver gestionat la situació, no han abonat ni un euro de consums. Cal veure, però, també, segons els veïns, la tipologia dels vehicles i legalment fins on es pot arribar. En tot cas, afirmen els residents als immobles, el fet de poder disposar d’un contacte que s’estarà fins i tot al bloc en dies i hores programats hauria d’ajudar a desbloquejar una situació que ha viscut moments de molta tensió.

 

-

Relacionat

La difícil (o no) missió de gestionar una fallida amb persones vivint en un bé embargat
-

Relacionat

Matar mosques a canonades
-

Relacionat

Recopilen informació sobre l’actuació de la saig als edificis Terres de Cibós per dur-la a la Batllia
-

Relacionat

Els veïns de Terres de Cibós es continuen sentint desemparats
-

Relacionat

Vint-i-cinc veïns dels edificis Terres de Cibós de Sant Julià demanen la intervenció del Raonador
-

Relacionat

“No demanem viure en un palau, però sí uns mínims”

Comentaris (3)

Trending