Vint-i-cinc veïns dels edificis Terres de Cibós de Sant Julià demanen la intervenció del Raonador

L’embargament sobre el propietari dels immobles ha portat a una deixadesa total del manteniment dels blocs i a un menyspreu de la saig que gestiona el cas cap als inquilins

-
-
El Raonador del Ciutadà intervindrà en el cas de la manca de manteniment que estan sofrint els inquilins dels edificis A i B de la promoció Terres de Cibós a la carretera de la Rabassa de Sant Julià. Fins a vint-i-cinc veïns de la segona fase de la promoció han firmat una carta on s’exposen els fets que han viscut derivats de l’embargament dictat sobre els béns del propietari i promotor de l’immoble, Josep Maria Loan. La carta ha estat traslladada al raonador, Marc Vila.

Els veïns de Terres de Cibós han mostrat el seu agraïment pel tracta rebut per part de Vila. El Raonador no només va rebre la carta sinó que va voler escoltar les explicacions dels representants veïnals, segons que han explicat fonts properes als inquilins, que lamenten la situació que estan vivint, especialment des del mes de juny cap aquí. I que s’ha aguditzat les darreres setmanes amb la davallada de les temperatures. I és que hi ha molts dies que degut a la deixadesa amb què suposadament actua la saig responsable de la gestió de la fallida de Loan vers els arrendataris tant pot ser que no funcioni la calefacció -per manca de carburant- com que no hi hagi aigua calenta.

Marc Vila es compromet a mediar en l’afer i es posa a disposició dels arrendataris per acudir als habitatges i aixecar acta en cas que s’esgoti el carburant i la calefacció no pugui funcionar

Segons les fonts consultades, Vila s’hauria compromès a obrir un expedient per avaluar el cas en el marc del qual traslladarà a la saig que dirigeix la fallida i, per tant, li correspon la gestió dels immobles, Lourdes Alonso, una còpia de l’acta aixecada arran de la reunió mantinguda amb els veïns i de la carta rebuda. Alonso tindrà un mes per donar una resposta, per oferir el seu parer, al Raonador del Ciutadà. Marc Vilà, segons les fonts, s’hauria compromès també davant els inquilins de Terres de Cibós ha desplaçar-se personalment fins a la carretera de la Rabassa si els dipòsits de l’edifici es tornen a quedar sense fuel i, per tant, els veïns no es poden escalfar degudament, i aixecar acta del fet.

Entre altres coses, i tal i com ja va avançar l’Altaveu, els veïns dels dos edificis lauredians haurien traslladat al Raonador que els ascensors no funcionen ni se’n fa el manteniment, que molts dies no hi ha aigua calenta ni calefacció i que, en qualsevol cas, aquesta darrera mai no arriba a la temperatura d’anys anteriors. També exposen que el sistema contra incendi no està al dia respecte de les revisions que caldria haver fet i que no es fa la neteja de les zones comunes. Es denuncia a més que no hi ha llum als passadissos de la planta primera del bloc B o que no van els detectors de presència de la porta del garatge.

Els veïns lamenten el tracte rebut en algunes reunions per la saig, que hauria deixat anar frases, sempre segons fonts properes als inquilins, com ara que “sapigueu que la prioritat com a saig són els creditors i vosaltres sereu els últims” o les amenaces de desnonar-los en cas d’impagament o de no tornar-los les fiances si decideixen deixar els habitatges a banda, suposadament, de cobrar-los els consums de manera arbitrària atès que ni la fedatària pública ni cap membre del seu equip no prenen les lectures ja que “no tinc res millor que fer que venir a Sant Julià i pujar sobre una escala a llegir els comptadors”, segons que els hauria exposat en una reunió.

Les demandes

Per tot plegat, i a banda de demanar la intervenció genèrica del Raonador, els veïns haurien sol·licitat específicament a Marc Vila que incidís en la seva mediació per tal d’assolir la regularització dels rebuts i el detall de consums mensuals; aconseguir que es comuniqui per escrit els canvis o avisos que afectin els edificis; que es garanteixin la recuperació de les fiances en cas de rescindir els contractes; o que es col·loquin comptadors kilocalòrics per regular la facturació de la calefacció tal i com marca la legislació vigent.

També es demana la reparació i el manteniment regular dels ascensors per tal de poder complir amb la normativa actualment vigent i la reparació de la porta del garatge. Els veïns també reclamen, derivat de la deixadesa patida des del juny, que es netegin degudament les zones comunes, que es repari l’enllumenat o que es revisi i s’actualitza el sistema contra incendi, que també estaria obsolet. I, a més, que la saig, com a responsable actual de la gestió dels immobles, faciliti un telèfon de contacte per a casos d’emergència.

-

Relacionat

“No demanem viure en un palau, però sí uns mínims”

Comentaris (4)

Trending