Els sindicats traslladen a Pallarés les seves propostes per reduir la despesa a l’administració

El Govern s’ha compromès a estudiar quines d’aquestes idees pot incorporar a un esborrany que s’ha compromès a traslladar en uns dies als representants dels treballadors públics

La ministra Judith Pallrés en una reunió anterior.
La ministra Judith Pallrés en una reunió anterior.

Els sindicats representants dels diferents col·lectius de la funció pública han traslladat al Govern tota una sèrie de propostes -cada entitat les seves- que han de servir per reduir la despesa de l’administració. El compromís adoptat des de l’executiu és preparar un esborrany de text normatiu i analitzar quines d’aquestes idees es poden introduir i sumar-se a les que pugui plantejar el mateix gabinet.

Reduir la despesa de l’administració s’ha convertit en una necessitat davant la situació financera que deixarà la crisi del coronovirus. El Govern està disposat a endeutar-se per injectar diners a una economia que, tot apunta, quedarà molt tocada per culpa de l’epidèmia de la Covid-19. També cal, però, mirar de retallar altres capítols, com ara les inversions, però també en el funcionament. I aquí és on entra la negociació iniciada amb els representants dels diferents grups de treballadors públics.

Aquest matí, la ministra Judith Pallarés s’ha trobat amb els líders dels diferents sindicats. Segons les fonts consultades, la reunió s’ha desenvolupat en un bon ambient i ha servit perquè cada entitat hagi presentat les seves propostes. No ha estat un llistat conjunt, sinó que s’han fet diferents llistes de mesures en funció de cada col·lectiu.

Ara, des del Govern es vol recopilar totes les propostes presentades i analitzar-les. El compromís adoptat per Pallarés en la reunió és el de presentar, en uns dies, un text com a esborrany del que seria la normativa -caldria veure si caldria que fos una llei o es podria vehicular amb un reglament- que hauria de permetre reduir la despesa de l’administració. És evident que l’executiu introduirà les seves mesures i els sindicats estan a l’espera de saber quines de les presentades a la trobada s’accepten.

Per ara, Pallarés ha amagat les cartes i no ha volgut, almenys segons les fonts consultades, avançar gaire cosa. Sí que es dona per fet que es mantindrà una mesura que ja s’ha adoptat: el no cobrament de les hores extraordinàries, que només es poden recuperar amb descansos. Des dels sindicats sí que s’ha posat sobre la taula la possibilitat de facilitar la jubilació d’alguns empleats.

Comentaris (11)

Trending