Els sindicats policials demanen una reducció de membres de la direcció com a mesura d’estalvi

Es convoca el consell de la policia per analitzar possibles modificacions en el funcionament del cos i intentar reduir despeses

-
-
En el marc dels treballs que s’han dut a terme amb el ministeri de Funció Pública, els sindicats policials -CFPA i SIPA- haurien consensuat com una de les propostes a realitzar amb la voluntat de retallar despeses de l’administració que es redueixin el nombre de directors. A la policia, com en la totalitat de departaments públics, s’estan avaluant canvis per fer front a l’impacte que tindrà la crisi del coronavirus.

Els sindicats, que estarien avaluant per exemple aspectes com el de renunciar a les hores extraordinàries passant a ser aquestes com a ordinàries, han posat sobre la taula de la ministra Judith Pallarés que la cúpula del cos d’ordre passi a estar composada només per dos directors (el general i un d’adjunt) i no de quatre com hi ha ara per ara. Amb això, consideren CFPA i SIPA, hi hauria ja una primera reducció de massa salarial.

Caldrà veure si s’atén aquesta demanda veient que alguns dels integrants d’aquesta direcció -molts d’ells aïllats per prevenció o diagnòstic positiu a la Covid-19- estan molt a prop de la jubilació forçosa per als cossos de seguretat. No només els sindicats fan propostes. També la direcció estaria en disposició d’analitzar possibles modificacions en el funcionament del cos per intentar reduir costos.

En aquest sentit, s’hauria advertit de la possible convocatòria del consell de la policia, un òrgan amb representació paritària de l'administració i dels membres de la policia, constituït per la millora del funcionament i de la professionalització dels membres del cos. Aquesta convocatòria no hauria sentit massa bé en alguns sectors del cos d’ordre i, a més, hauria posat en guàrdia altres components, que es malfien de l’adopció de certes mesures que fa temps que la direcció avalua i que molts integrants del servei d’ordre no veuen bé.

El director de la presó es manté al davant de la institució

Una altra institució de naturalesa uniformada és el centre penitenciari. Durant aquest mes d’abril s’hauria d’haver fet efectiva la dimissió del seu director, Francesc Tarroch, que fa unes quantes setmanes va comunicar al ministeri d’Interior que s’acolliria a la jubilació. Per ara, però, i segons que han informat fonts oficials del ministeri, Tarroch s’ha posat a disposició del departament per tal de mantenir-se al capdavant del centre penitenciari mentre duri la crisi sanitària. I així serà.

No obstant això, i segons les fonts consultades, una vegada oficialment es doni per finalitzada la situació d’emergència per raons sanitàries, Tarroch farà efectiva la seva renúncia. El ministeri, ara per ara, no té encara definit el relleu. S’està avaluant tant solucions amb personal propi del cos penitenciari com, i sobretot, formant un equip mixt com l’actual: un component extern al cos i un altre d’integrant d’Institucions Penitenciàries.

Comentaris (34)

Trending