Els Pujol no acrediten res de res: ni l'origen dels diners que van passar per Andorra ni la seva destinació final

Comentaris

Els Pujol no acrediten res de res: ni l\'origen dels diners que van passar per Andorra ni la seva destinació final
Els Pujol no acrediten res de res: ni l\'origen dels diners que van passar per Andorra ni la seva destinació final

Ni Oriol ni Marta. Cap dels dos germans Pujol que han declarat aquest dilluns a l’Audiència nacional espanyola com a investigats (antigament imputats) en el cas que porta el seu cognom no han acreditat ni l’origen dels diners que tenien a Andorra ni les operacions que des de la dècada del 1990 van anar fent. Res, absolutament res no han acreditat. Mantenen que l’origen dels diners que durant molts anys van transitar per Banca Reig i Andbank era la deixa de l’avi Florenci. Però mai no ha aparegut cap document on el pare de l’expresident de la Generalitat concretés aquella suposada voluntat. I, justament, un dels grans neguits que té el jutge instructor de la causa, el magistrat José de la Mata, és mirar de saber d’on van sortir els diners que van circular durant anys al Principat abans que fossin regularitzats a l’Estat espanyol, una part, és clar, previ pas per Banca Privada d’Andorra (BPA).

De la Mata està alarmat i molt intrigat per poder conèixer com coi van anar a parar ‘tants diners’ a Banca Reig i Andbank. I que la immensa majoria dels diners fossin en efectiu. Les declaracions de Marta Pujol, primer, i d’Oriol Pujol, després, no han servit per aclarir res d’això. De la deixa no es mouen ni un centímetre, els Pujol, que tampoc no ofereixen ni un centímetre ni mig de documentació. De fet, per no presentar, els dos germans no han aportat ni tan sols cap acreditació d’algunes de les operacions que van dur a terme o de la destinació final dels diners.

Oriol, que va arribar a ser el secretari general de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) i que algunes faccions de la formació fundada pel seu pare consideraven com un candidat ferm a ocupar el lloc que un dia va ocupar Jordi Pujol almenys en la centralitat i lideratge de la formació, no ha posat sobre la taula, ni tan sols, cap paper que acredités la donació que hauria fet al seu germà gran, Jordi júnior, de mig milió d’euros. El fill més polític de Jordi Pujol Soley, l’home que també està involucrat en el cas de les ITV, ha explicat que tenir diners a Andorra l’incomodava. Vaja, dit d’una altra manera, les seves aspiracions polítiques xocaven, i molt, amb el fet de tenir diners en un suposat paradís fiscal. 

D’aquí que tan aviat com ho va veure possible se’n va desprendre, dels diners. I com a mínim una part del que havia anat acumulant la va cedir a Pujol ‘júnior’. I malgrat que podien haver optat per fer un contracte privat, tampoc aquest contracte no ha aparegut enlloc. Per tant, De la Mata s’ha quedat sense cap nou detall. El magistrat no sap, en cap dels casos de la nombrosa família Pujol, d’on van sortir els diners. I si era una deixa de l’avi Florenci, no en té cap document. Tampoc no acaba de veure el magistrat on haurien anat a parar els diners. I per què. Les incògnites continuen. L’enigma dels Pujol persisteix.

Comentaris

Trending