Els progressistes d’SDP presenten cinc llistes rejovenides per intentar atraure nou votant

Josep Roig i Sandra Cano encapçalen la nacional mentre Àngel Dalmau a Andorra la Vella, Aaron Comella a Encamp, Elisabet Zoppetti a Escaldes i Felip Gallardo a Ordino lideren les territorials

-
-
Millorar els resultats de fa quatre anys i “treballar el suficient per trencar la bossa d’abstenció”. Aquests són dos dels reptes que es marca Socialdemocràcia i Progrés (SDP) a través de les cinc llistes pròpies que presentarà als comicis del 7 d’abril. Encara a l’expectativa de si acaba quallant un cada vegada més complicat moviment transversal a Sant Julià, els progressistes fixes Àngel Dalmau a Andorra la Vella, Aaron Comella a Encamp, Elisabet Zoppeti a Escaldes i Felip Gallardo a Ordino com a líders territorials. El projecte encapçalat des de la candidatura nacional per Josep Roig i Sandra Cano mira de rejovenir-se per captar nou votant.

El consell nacional de la formació ha “validat i aplaudit” les cinc candidatures, les cinc primeres que formalment s’anuncien com a tancades i signades. El president d’SDP, Jaume Bartumeu, ha anunciat els primers noms de les candidatures i algunes apreciacions sobre el projecte en general i la situació electoral que es viu al país. Sense parlar de pactes post-electorals, assegurant que allà on no siguin presents els progressistes “no es farà una crida a anar contra DA” i explicant que si s’acaba confirmant la proliferació de llistes a la nacional moltes d’elles ancorades “al centre dreta però mirant cap a la dreta” l’escenari “ens hauria de perjudicar poc”.

Bartumeu s’ha mostrat satisfet que la formació hagi complert els passos que s’havia fixat, “projecte, programa, persones”. I ha anunciat que també aquest dissabte l’òrgan de màxima representació d’SDP ha donat per bo l’esborrany programàtic que durant els propers dies s’acabarà de perfilar. Amb les idees “no clares, claríssimes”, la formació aposta per la paritat absoluta encara que no consecutiva. A la nacional hi haurà set dones i set homes. Entre els set primers noms, cinc seran femenins. I entre aquests mateixos noms, tres són persones joves. I és que una de les voluntats d’SDP ha estat rejovenir les llistes.

Bartumeu afirma que la proliferació de llistes ancorades en “el centre dreta però mirant cap a la dreta ens hauria de perjudicar poc”

El president progressista ha afirmat que s’ha de “treballar molt en la direcció de la joventut” per mirar de frenar l’abstenció i aconseguir que “els nous votants s’interessin per la política i els interessi el nostre programa”. Amb tot, i una vegada “superada la divisió de la família socialdemòcrata”, Bartumeu espera, sense que els òrgans de direcció ho hagin avaluat encara, que els resultats d’aquest abril seran millors que els del març de fa quatre anys. Del post-electoralisme ja hi haurà temps per parlar-ne, ha remarcat el president d’SDP.

Bartumeu ha explicat que encara està oberta la via laurediana. I que el comitè progressista de Sant Julià no descarta afegir-se a qualsevol proposta transversal de la mateixa naturalesa que ho va ser Laurèdia en Comú. Ara, “no depèn de nosaltres”. I encara que el dirigent progressista no ho ha dit, sembla hores d’ara molt complicat que reeixeixi res en aquest sentit, tot i que en la política andorrana fins a cinc minuts abans de tancar-se el termini per presentar les candidatures tot és possible. SDP farà públic al seu moment a qui dóna suport o a qui creu que els seus simpatitzants podrien donar suport en aquelles parròquies on no hi tinguin presència.

Comentaris (1)

Trending