Els professors francesos rebran el ministre d'Educació amb samarretes blanques i la boca tapada amb màscares

L'acció de protesta començarà a un quart i cinc d'onze el pròxim dilluns just a l'hora de començament del pati

-
-
Els representants sindicals dels professors el Lycée Comte de Foix han comunicat les accions que es duran a terme el pròxim dilluns coincidint amb la visita del ministre d'Educació francès, Jean-Michel Blanquer. L'hora fixada és a un quart i cinc d'onze coincidint amb l'inici de la mitja hora del pati. Els professors portaran una samarreta amb la inscripció 'jo soc 1%'.

La xifra fa esment a un suposat comentari del ministre d'Educació dient que el 99% dels professors donaven suport a la reforma del batxillerat. A partir va sorgir l'eslògan "jo soc 1%" tot i que Blanquer va dir el passat 19 de gener en una entrevista a l'emissora France Inter que mai havia fet aquestes declaracions.

A banda de les samarretes blanques, els professors es taparan la boca amb màscares o amb esparadrap. Han anunciat també la seva intenció de sortir al carrer amb una gran pancarta per poder donar visibilitat a la seva protesta. El punt àlgid d'aquestes mobilitzacions arriba en un moment de canvi al front de l'acadèmia d'Occitània on pertanyen els centres educatius francesos d'Andorra. La nova rectora, Sophie Béjean ha mostrat la seva intenció de mantenir una actitud dialogant.

D'altra banda es coneixen més detalls de la visita de Blanquer. Es desplaçarà a Andorra acompanyat de diferents responsables educatius tant nacionals com de la regió occitana. Dins de l’agenda de la jornada es preveuen trobades tant amb el cap de Govern, Xavier Espot, com amb la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla i el seu equip directiu. La delegació francesa també visitarà diferents centres escolars d’Andorra.

La seva estada al Principat, es du a terme amb la voluntat de donar visibilitat i reforçar les relacions i la cooperació en l’àmbit educatiu dels dos països.

 

Comentaris (1)

Trending