Els presos demanen al PS més programes de formació i els carcellers més personal

El cap de cartell socialdemòcrata es troba a la Comella amb reclusos i amb agents penitenciaris per tal d'escoltar les seves reivindicacions

-
-

El candidat a cap de Govern socialdemòcrata, Pere López, ha anat a la presó. De visita electoral, és clar. L’ha acompanyat el número cinc de la candidatura nacional, Roger Padreny. Tots dos han tingut l’oportunitat de parlar tant amb reclusos com amb agents penitenciaris. Els primers han demanat més programes de formació perquè aquesta és la única manera de fomentar la reinserció. Els carcellers han sol·licitat més recursos humans. Entre els uns, interns, i els altres, zeladors, ha quedat clar que el tracte és més que correcte.

López i Padreny han copsat els neguits dels reclusos, especialment pel que fa a la impossibilitat que els presos d’entre 18 i 25 anys puguin accedir a formacions que els permetin afrontar, un cop hagin complert condemna, la seva reinserció laboral. Als segons els ha traslladat la voluntat de la formació, inclosa al programa, d’incrementar el nombre d’efectius del cos. Durant gairebé dues hores, els dos candidats socialdemòcrates han pogut conversar amb diversos interns del centre, entre ells uns quants joves que els han manifestat la impossibilitat que tenen per poder realitzar formacions avançades. “És la qüestió que més els preocupa i cal avançar en la seva reinserció i en què puguin accedir a projectes de formació perquè l’oferta que hi ha ara és insuficient”

El candidat a cap de Govern del PS ha remarcat que “són joves que tenen ganes d’aprofitar el temps que passen aquí i sortir en una situació millor de la qual van entrar” i, per tant, ha apuntat que “la reivindicació té tota la lògica”. Així, ha defensat que “un noi de 19 anys que entra per un mal moment ha de tenir la possibilitat de sortir amb una situació millor” tot advertint que “si no se l’ofereix cap opció de formació avançada, segurament posteriorment la seva situació laboral serà més complicada i l’estada aquí serà complexa en no poder trobar un estímul per aprofitar el temps de forma positiva i créixer personalment”. Per això, el cap de llista socialdemòcrata ha explicat que “cal trobar necessàriament una fórmula per facilitar l’accés a formacions als joves d’entre 18 a 25 anys”. En aquest sentit, ha indicat que “hem d’estudiar formules per permetre estudis de formació professional, concloure el batxillerat o accés a la universitat a distància”.

Posteriorment a la trobada amb interns, López i Padreny n’han mantingut una altra amb membres del cos d’agents penitenciaris. Entre els neguits que aquests han expressat hi ha la manca d’efectius per poder realitzar de forma correcta les funcions que tenen encomanades. “La dotació és insuficient”, ha afirmat. Per tant, “cal incrementar els efectius”, ja que “ens arriba que, tot i els esforços que es fan des de direcció, el nombre de persones no és prou elevat”. Així, el programa del PS incorpora aquest augment de personal. També ha volgut remarcar que “els interns es manifesten el bon tracte per part dels agents”. 

Comentaris

Trending