Els patinadors ciclistes justifiquen la virolla: “El fre davanter va fallar; la roda posterior es va bloquejar”

L’esportista que va gravar les imatges de la polèmica maniobra al vial i la rotonda d’Encamp assegura que van agrair al conductor del vehicle la reacció que va permetre evitar una topada

Thomas Geerdinck i Jos de Vos.
Thomas Geerdinck i Jos de Vos.
Un dels dos patinadors que anant en bicicleta fa uns dies pel vial d’Encamp van protagonitzar una perillosa maniobra a la rotonda sud d’Encamp ha respost diverses de les persones que els criticaven per les xarxes i ha justificat la virolla assegurant que no pretenien fer cap xou ni buscaven protagonisme per fer-se virals, sinó que tot es va deure a una fallada de la bicicleta. “El seu fre davanter va fallar, de manera que només el tenia al darrere. En entrar a la rotonda, la roda posterior es va bloquejar i en un segon va decidir marxar cap a l’esquerra”, afirma Jos de Vos, qui gravava les imatges, del seu company Thomas Geerdinck.

Tots dos són holandesos, patinadors de velocitat inclosos en un programa de joves talents esportius. Des del cap de setmana, almenys, que farien estada al Principat i fa uns dies que van protagonitzar la virolla que a punt va estar d’ocasionar una desgràcia. Geerdinck és qui acaba envaint el sentit contrari en la rotonda. I De Vos qui enregistra les imatges que el primer acabaria penjant en el seu perfil d’Instagram. Després que el vídeo comencés a córrer i la policia hagi posat en marxa una investigació, De Vos va respondre via missatges directes algunes de les persones que, també a les xarxes socials, van criticar l’actuació dels dos joves.

El patinador-ciclista assegurava, entre altres coses, que les persones que havien vist les imatges, uns quants segons de 4 hores de gravació, les havien entès “malament”. Que no van acabar rient per la virolla protagonitzada sinó que “estàvem contents que no va caure. Per això vam reaccionar així. No perquè volguéssim fer això”, és a dir, la imprudència temerària protagonitzada.

De Vos explica que de la bicicleta de Geerdinck el “fre davanter va fallar, de manera que només el tenia al darrere. En entrar a la rotonda, la roda posterior es va bloquejar i en un segon va decidir marxar a l'esquerra. Per sort, el conductor va veure que passava i va reaccionar a l’instant”. Assegura que després de l’incident “vam parlar amb ell”, en referència al conductor del vehicle que es va poder aturar “i li vam agrair aquest fet”. I acaba concloent: "Va ser un error anar ràpid per una carretera que no coneixem.”

-

Relacionat

La policia investiga dos reconeguts patinadors holandesos per una greu imprudència amb bici a Encamp

Comentaris (7)

Trending