Els pagesos preveuen una de les millors collites de tabac dels darrers anys

Els colliters han començat a plegar les millors plantes per protegir-les de les possibles incidències de les properes setmanes

-
-
Hi ha optimisme entre els colliters de tabac. Si les properes setmanes no hi ha incidències remarcables -per a la vinent s’esperen pluges però es compta que només seran d’aigua-, la collita que ara a poc a poc s’està plegant es preveu que sigui una de les millors dels darrers anys. Justament perquè no ha patit ensurts. No obstant això, l’afirmació no es podrà fer del tot fins la primera setmana de setembre, quan s’haurà collit ja el 75% de la producció.

Als camps hi ha conreuades uns dos milions de plantes. Aquestes són les que es van plantar inicialment però també és cert que ja se n’han collit algunes atès que les millors plantes, les que ja havien arribat als estàndards de qualitat exigibles i pretesos, ja s’han anat plegant per evitar que pateixin qualsevol incidència els propers dies, per protegir-les. Les fonts consultades han assegurat que el principal maldecap general enguany ha estat la sequera.

D’aquí que si la propera setmana plou moderadament i no cau pedra, tot plegat només hauria d’acabar de posar la cirereta del pastís. Una altra cosa seria que caigui calamarsa, l’enemic número 1 molts estius i que enguany, per sort, no han hagut de patir els pagesos. Per ara, només la citada sequera i petites gelades en alguns punts més alts poc després de la plantació -a primers de juny- han impedit en alguns casos que les plantes assolissin una altura i una robustesa que hauria portat a l’excel·lència. No obstant això, la qualitat ara per ara de tot el tabac plantat al país és més que notable.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending