Els nous casos de coronavirus es frenen mentre creix el nombre de curats

Entre diumenge i dilluns s’han detectat únicament 8 positius més, fet que situa la xifra total en 646, de les quals 139 ja tenen l’alta definitiva

Benazet ha tornat a comparèixer per Skype des de casa seva.
Benazet ha tornat a comparèixer per Skype des de casa seva.

Les dades de l’epidèmia del coronavirus facilitades pel Govern obren una escletxa d’optimisme. Per un costat, el nombre de nous contagis tot just s’ha quedat en vuit, la més baixa en catorze dies i, segons ha remarcat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, sense estar afectada per un efecte ‘cap de setmana’. Per l’altra, creixen els curats fins als 139 i, per tant, cauen els casos actius per tercera jornada consecutiva. Una altra notícia positiva és que en les darreres hores no s’ha produït cap defunció a causa de la malaltia. Per tant, les dades oficials continuen en 29 ports a causa de l’epidèmia de la Covid-19.

L’expansió del coronavirus es frena. Almenys, així ho indiquen les dades. El nombre total de positius queda en 646, el que suposa únicament vuit casos nous en les darreres hores. Preguntat sobre si aquest baix creixement -el més reduït des del 31 de març- pot ser conseqüència del que, a altres països, es denomina efecte cap de setmana (que els resultats triguin més a arribar per ser festiu), Benazet ho ha negat. “Les xifres d’analítiques que es fan i es retornen són equivalents a les dels dies laborals”, ha afirmat, tot indicant que “els qui treballem amb la Covid no ens adonem si és o no cap de setmana”. Per, tant aquestes dades són les de “l’evolució de l’epidèmia a Andorra”.

A l'hospital es troben ingressats 48 pacients, dels quals 16 es troben a la unitat de cures intensives

El que també s’ha incrementat és el nombre de persones que ja es consideren curades al 100%. És a dir, que ja han superat amb negatius dos testos PCR. Ja hi ha 139, fet que deixa els casos actius en 478, el que suposa una lleugera caiguda en comparació als de diumenge. Es tracta del tercer dia consecutiu que es produeix aquesta davallada.

Per col·lectius, també baixen el nombre de professionals sanitaris que encara es troben amb la malaltia. Ja són només 65. Pel que fa als cossos especials, queden encara 14 efectius contagiats amb la Covid-19.

A l’hospital es troben ingressades fins a 48 persones. D’elles, setze a la unitat de cures intensives, entre les quals la pacient traslladada des del Sant Hospital de la Seu d’Urgell. Benazet ha explicat que va arribar en estat crític però que “ha millorat i ara es manté estable”. Aquesta dona es troba amb ventilació mecànica, com catorze persones més. D’elles, tres a qui s’espera que en pocs dies se’ls pugui desintubar. El ministre de Salut ha admès, però, que hi ha dos casos especialment greus.

Pel que fa al Cedre, a la planta especialment habilitada per als infectats hi ha 45 padrins, 18 dels quals provenen del brot que s’ha produït a Salita. El titular de Salut ha volgut donar una dada positiva: hi ha set avis que ja han superat la malaltia.

Comentaris

Trending