Presó per al suposat veí d'Encamp enxampat a la Seu amb més de 2.100 pastilles d'èxtasi

El jutge destaca el risc de fugida, l'alt volum de droga que duia, els antecedents del detingut i la seva poca col·laboració per justificar la decisió d'empresonar-lo

Una part de la droga que portava l'home detingut.
Una part de la droga que portava l'home detingut.

El jutge de la Seu ha enviat a la presó el suposat veí d’Encamp que va ser detingut aquest dimarts a l’estació d’autobusos de la capital quan arribava amb un autobús de línia procedent de Barcelona tot portant a la motxilla més de 2.100 pastilles d’èxtasi. El titular del jutjat d’instrucció número 2 de la Seu ha adoptat la decisió tenint en compte el volum de droga que l’home portava, el risc de fugida atès que no té un domicili conegut a l’Estat espanyol, la reincidència i la poca col·laboració mostrada i que fa pensar als investigadors que potser forma part d’un grup més gran de tràfic de droga.

L’home, que va ser detinguts per agents dels mossos que estaven fent un servei ordinari de patrullatge, ha reconegut en passar a disposició judicial que li havien promès 500 euros per la feina de traslladar des de Barcelona fins a la Seu la droga, embolicada en dos paquets d’un pes gairebé idèntic (de poc més de 600 grams cadascun). El detingut hauria explicat que arran de la crisi sanitària i altres circumstàncies la seva situació econòmica és molt delicada -almenys a Espanya no té cap feina reconeguda- i va acceptar la proposta que li va fer un amic d’un amic. Li van abonar en metàl·lic 105 euros perquè pogués fer nit a un hotel de Barcelona en les immediacions del qual li van lliurar la mercaderia.

L’arrestat afirma en passar a disposició judicial que passa per dificultats econòmiques i li havien promès cobrar 500 euros pel trasllat de la droga

Segons que hauria declarat l’arrestat durant la compareixença judicial, la seva missió era entregar la droga a un contacte que no coneixia (un home d’edat avançada, alt i gros) i que esperaria a l’estació de busos. Ja no hi va haver lloc a la transacció perquè la detenció es va produir abans. Els agents que el van arrestar tampoc no van localitzar ningú en les immediacions del lloc que aparentment estigués esperant la mercaderia. Segons que recull la interlocutòria, el detingut, una vegada lliurada la droga i cobrats els 500 euros, pretenia continuar el seu viatge fins a Andorra on, ha explicat, viu amb la seva xicota.

El fet de viure a Andorra ha estat un dels elements determinants per enviar l’home a la presó, més encara en la situació de confinament i d’estat d’alarma a l’Estat espanyol, que també li valdran una sanció administrativa. A més, l’ara empresonat és consumidor habitual de droga i tindria antecedents per tràfic. A més, segons que recull l’aute, seria un coneixedor avançat del mercat perquè havent-li donat les pastilles embolcallades, pel simple fet d’haver pactat una comissió de 500 euros tenia clar que entre els dos paquets que havia traslladat hi hauria unes 2.000 pastilles.

Amb respostes evasives, l’ara empresonat manté al jutjat que la seva missió era deixar els embolcalls a un contacte a la Seu i llavors seguir fins a Andorra on viu amb la seva xicota

El preu de mercat de cada pastilla és lleugerament superior a 10 euros, amb la qual cosa el valor de la mercaderia comissada, segons els investigadors, seria de 22.028 euros. El jutge retreu en la interlocutòria la poca voluntat de col·laborar amb els investigadors que hauria mostrat el detingut, atès que s’hauria referit “amb evasives” a moltes de les preguntes que se li haurien fet en relació amb les persones que li haurien fet l’encàrrec, les persones a les quals hauria d’entregar la droga i altres circumstàncies similars.

“A la vista de la imprecisió argumental sorgeixen dubtes sobre la seva possible vinculació amb una xarxa dedicada, a major escala, al tràfic de substàncies estupefaents”, diu el jutge del detingut, amb la qual cosa deixar-lo en llibertat podria perjudicar la investigació atès que podria avisar els seus contactes i aquests podrien eliminar proves o dur a terme altres actuacions que anessin en contra de la pretensió de desmantellar una eventual xarxa. L’home es juga, segons que recorda el jutge en l’aute, entre 3 i 6 anys de presó. Més encara si es considera que els 1.255 grams que pesaven les 2.104 pastilles comissades es consideren quantitat notòria de droga.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending