Els monitors d'esquí de Saetde donen l'esquena a la direcció en la votació per triar portaveus

Comentaris

Els monitors d'esquí reclamen a l'administració que tingui més en compte el català i la tècnica andorrana.
Els monitors d'esquí reclamen a l'administració que tingui més en compte el català i la tècnica andorrana. ARXIU

Els monitors de la societat que gestiona les pistes d’esquí del Pas de la Casa i Grau Roig (Saetde) han donat clarament l’esquena a la direcció de l’empresa. De les 250 persones que tenien dret a votar en l’elecció de portaveus dels treballadors, només 32 han donat el seu suport als candidats ‘imposats’ pel departament de Recursos Humans, que contravenint la legislació laboral va ser qui va impulsar la tria en un moment especialment conflictiu. Els instructors d’esquí, no sols els de Saetde si no tots en general al país, es queixen de les condicions salarials que tenen.

Vist el nivell de crispació existent, la direcció de Saetde va tirar pel dret i en un intent de tenir controlats els monitors va organitzar unes eleccions que malgrat que van ser celebrades des de l’associació que aglutina aquests professionals de l’esquí (AAME, presidida per l’omnipresent Carles Iriarte) també va quedar clar que legalment no tenen cap valor de representació. Saetde pretenia tenir tres persones que fessin de corretja de transmissió entre el col·lectiu de monitors i l’empresa. Les persones que finalment optaven al càrrec de portaveu, una figura equivalent al que la legislació laboral denomina delegat de personal eren totes properes, ‘dirigides’ o ‘assenyalades’ pels òrgans de direcció de la societat que gestiona dos dels principals dominis esquiables del país, integrats, no cal dir-ho, a Grandvalira.

Els resultats no han deixat lloc a dubtes de l’enuig, la desil·lusió o el boicot que els instructors han fet a l’empresa, segons diverses fonts. Així, dels aproximadament 250 monitors que podien votar, només haurien exercit el seu dret la meitat. De l’altra meitat, 125 vots, 75 han estat en blanc, 18 s’han considerat nuls i la resta, 32, sí que s’han mostrat a favor dels candidats marcats pel departament de Recursos Humans de Saetde. “És una clara mostra de la divergència i el descontentament que hi ha amb la direcció de l’empresa”, han assegurat fonts coneixedores del procés.

Comentaris

Trending