Els liberals denuncien que el problema de l'habitatge frena l'arribada de mà d'obra qualificada al Principat

Les empreses manifesten que els costa trobar treballadors especialitzats perquè els sous que els poden pagar no els compensa a venir a viure al país

Els assistents al Cafè Liberal
Els assistents al Cafè Liberal
El Cafè Liberal, celebrat aquest dimarts al vespre a Escaldes-Engordany, organitzat conjuntament pels Joves Liberals i el comitè escaldenc, ha servit per manifestar les problemàtiques que s'estan generant arran de l'augment del cost de l'habitatge. Els liberals van explicar que les empreses "comencen a tenir moltes dificultats per trobar personal especialitzats perquè els sous que no poden pagar no compensen als treballadors a desplaçar-se a viure al Principat". D'aquesta forma, aquest és un tema que "s'està convertint en un problema econòmic i social per al país".

Una altra de les conseqüències de l'encariment que ha patit l'accés de l'habitatge en els darrers anys a Andorra és per als joves a l'hora d'emancipar-se, que van relatar "les dificultats amb què es troben per poder marxar de casa dels pares per l'elevat preu del lloguer". I fins i tot, alguns dels assistents va explicar que "tot i que no és la meva voluntat hauré d'acabar marxant d'Andorra perquè amb els preus actuals és impossible plantejar-se viure sol per molt bé que cobris".

En la línia dels lloguers, el President del Grup Parlamentari Liberal, Jordi Gallardo, va explicar que durant la sessió de control que té lloc aquest dimecres realitzarà sis preguntes i que una d'elles anirà centrada sobre el preu de l'habitatge i en saber com el Govern va poder fer el càlcul que va portar a la Comissió Nacional d'Habitatge a determinar que el preu mitjà oscil·lava entre els 539 i 587 euros.

Els assistents al Cafè Liberal també van mostrar el seu interès vers el posicionament del partit pel que fa a la legalització de l'avortament. Gallardo va refermar la seva postura sobre la qüestió que passa "per la necessitat de fer una consulta a la ciutadania deixant clares les conseqüències que pot tenir a nivell institucional".

Etiquetes

Comentaris

Trending