Els laboratoris privats preveuen molt d'interès en les analítiques d’anticossos per extracció de sang

Els centres d’anàlisi estan rebent els darrers dies nombroses consultes: la confiança i el fet de quedar al marge del control de l’administració fan declinar la balança en molts casos

-
-
Els laboratoris privats del país que faran analítiques relacionades amb el coronavirus preveuen, almenys els primers dies, que també seran la setmana que ve en molts casos, una notable presència d’interessats en fer-se la prova. Els darrers dies desenes de persones han contactat amb els seus laboratoris de confiança per demanar-los informació sobre la possibilitat de fer-se exàmens mèdics.

Segons les fonts consultades, tant de laboratoris -que cada vegada són més i que ofereixen diferents tipologies de proves, almenys dues, que poden anar per ara dels 20 als 70 euros aproximadament i en xifres rodones- com de persones en fer-se els exàmens analítics, hi ha especialment tres elements que estan fent decantar la balança en molts casos cap a les analítiques privades respecte el test públic (sense descartar aquest del tot).

D’entrada, la confiança que es tingui amb el laboratori. Després, la fiabilitat que a alguns usuaris dóna el fet que els laboratoris privats fan les analítiques, de les més senzilles a les més complexes, sempre a partir d’una extracció de sang en vena i no pas d’una punció. I, finalment, el fet de poder-se estalviar el control de l’administració que per molt que el Govern vagi llançant missatges sobre el fet que no és obligatori i no es controla ni s’amaga res, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha acabat reconeixent que sí que hi haurà un registre per saber qui se sotmet als testos i qui no.

Justament, el titular de Salut ha assegurat que “els laboratoris privats tindran un paper fonamental en un moment posterior”, mirant així de donar força a l’estudi que vol fer l’administració. En les analítiques posteriors, de seguiment, sí que es recorreria al suport d’aquests centres privats. Ara, ha remarcat el ministre, el que compta és que “quants més en el fem”, el públic, millor, perquè d’això en depèn “l’èxit d’aquest estudi”.

“El bé col·lectiu per sobre de tot”

Martínez Benazet ha assegurat també que “no hi veig cap (mala) intenció” en el fet que es pugui arribar a plantejar l’impuls d’una institució de control de la malaltia i d’anàlisi permanent del virus. Sobre aquest projecte han començat a planar molts dubtes. Sobre l’oportunitat que suposi (o que aprofitin) alguns empresaris o dirigents i exdirigents polítics. “El que mou és la voluntat de coneixement científic”, ha assegurat el titular de Salut tot indicant que s’està treballant “pel bé col·lectiu per sobre de tot”.

El ministre ha ressaltat que l’equip tècnic que ha dissenyat l’operatiu dels testos massius “està format per persones de diverses institucions”, públiques i privades, “gent jove amb interès científic” i que busquen elements, eines, mecanismes per “gestionar el millor possible, perquè es pugui evitar un mal major” i alhora transmetre una sensació de garantia i seguretat als països de l’entorn i, en conseqüència, als eventuals visitants.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending