Els joves consideren que cal augmentar el salari mínim

Es presenta l'informe de la joventut a Andorra

-
-
Els joves consideren que cal un augment del salari mínim, suport als joves emprenedors i uns preus més accessibles i més freqüència al transport públic. Són algunes de les dades de l’informe de la joventut a Andorra del projecte ‘Moviment jove’. En relació a l’ocupació, als joves els preocupa sobretot l’accés al món laboral i han destacat que calen mesures que contribueixin a la retenció del talent jove al país.

L’estudi conclou que a Andorra, com en la resta de les societats avançades, s’està produint una disminució de la proporció de població jove. La nacionalitat predominant entre els joves de 12 a 30 anys és l’andorrana.  Pel que fa a l’habitatge, els joves comparteixen la preocupació per la dificultat d’accedir a una vivenda.

Moltes de les seves propostes tenen a veure amb el lloguer com, per exemple, establir ajuts i donar facilitats de pagament, fer habitatges socials, i disposar de descomptes en subministraments. El 50,7% dels joves ha manifestat que vol que es regulin els preus del lloguer per part del Govern; un 48,3% vol que s'estableixin ajudes al lloguer d'habitatge específiques per a joves i un 34,2% demana que hi hagi subvencions perquè es puguin emancipar.

En relació a la participació, consideren que cal trobar la manera de motivar els joves a participar, evitant una excessiva mediatització per part dels adults.  Un total de 1.371 joves hn debatut, formulat, i prioritzat 245 propostes.  El pròxim pas serà designar un espai executiu que assumeixi l’anàlisi i la gestió dels resultats. L’estudi ha estat impulsat per Govern, els comuns, Carnet Jove Andorra i el Fòrum Nacional de la Joventut.

-

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending