Els controls a la Portalada contribueixen als importants col·lapses d’entrada al país

L’arribada a Andorra de molts més vehicles dels previstos genera fortes retencions tant per accedir al Principat com, més tard, de baixada de pistes

-
-
Sant Julià és un veritable coll d’ampolla per als qui han d’entrar al país. Més enllà de l’alt volum de trànsit que des d’abans de Nadal hi ha d’accés al Principat, tant les obres vinculades al vial lauredià com, també, els controls que es fan per garantir la seguretat a la zona de la Portalada es converteixen en un veritable mal de cap. Travessar Sant Julià comporta sovint més estona que el temps que cal invertir en arribar fins a la frontera.

Per evitar ensurts, la policia atura el trànsit amb l’objectiu que a l’altura del mur de contenció de l’esllavissada no hi quedin vehicles retinguts. Per tant, fins que la carretera no està neta per davant, fins que el trànsit no ha corregut pels punts on hi ha obres, no es deixa avançar per la Portalada. I malgrat que és una mesura de seguretat, aquesta situació també contribueix, i molt, a generar els col·lapses que aquests dies s’estan vivint per accedir a Andorra. De fet, molts turistes i conductors que han d’arribar al país lamenten la situació.

Certament també, les previsions fetes per Mobilitat han quedat molt curtes. Fins aquest dijous i des del 23 de desembre havien accedit al Principat 174.000 vehicles, “una xifra que supera de llarg les previsions”. Pel cantó hispano-andorrà han arribat al país 110.650 cotxes. Mobilitat atribueix aquestes dades al bon temps i les condicions favorables de les pistes d’esquí, més enllà, és clar de les festes pròpiament dites. El dia de més afluència pel costat del riu Runer va ser el 27 de desembre (14.203 cotxes). Aquest proper diumenge hi haurà importants moviments circulatoris de sortida.

Comentaris (6)

Trending