Els constructors i industrials donen per acabada la nova Seu de la Justícia 

Les empreses faran formalment entrega de l’obra aquesta setmana vinent, però encara falta des del mobiliari a l’elaboració d’un pla d’evacuació per poder-se posar en marxa

-
-
Els constructors i industrials que han treballat des de fa molts mesos en la realització de la ‘monumental’ obra de la nova Seu de la Justícia donaran formalment per acabada la feina aquesta setmana vinent. Tècnicament, durant els propers dies, els operaris de les companyies participants en els treballs faran els últims retocs i la unió temporal d’empreses (UTE) que va resultar al seu dia adjudicatària dels treballs entregarà oficialment l’obra a l’administració.

La següent setmana, en concret el 10 de febrer, es durà a terme el que tècnicament es denomina com el ‘check list’, que no és altra cosa que repassar conjuntament amb les persones que tutelen l’obra per part de l’administració que tot allò a què les adjudicatàries s’havien compromès a fer, i que havien firmat que hi posarien, realment s’ha fet o s’hi ha col·locat. No obstant això, encara falten setmanes i fins i tot mesos perquè l’edifici entri en servei.

D’entrada, perquè encara està pendent, segons les fonts consultades, elaborar un pla d’evacuació. Després, perquè més enllà del totxo i totes les instal·lacions, l’edifici s’ha de moblar. I d’aquest aspecte se n’encarrega el Consell Superior de la Justícia, que no fa pas massa temps que va llançar el concurs per a la provisió dels elements necessaris. En principi, el mobiliari es renova pràcticament en la seva totalitat. De fet, es necessita molta més cosa que no pas en les actuals dependències judicials.

No obstant això, material emprat a les instal·lacions actuals, algun no pas gaire vell, no serà reutilitzat i encara no se’n sap, almenys ara per ara de manera clara, la seva destinació. Més enllà de tot plegat, encara el més complexe serà el procés de trasllat, per al qual es contractarà els serveis d’una empresa especialitzada i és més que possible que es faci per fases. No es pot descartar que no sigui fins a l’estiu, aprofitant que la majoria de jurisdiccions estan en període feriat (de vacances, inactives), que no es faci el gros del trasllat. Per tant, no seria fins al proper setembre que la nova seu judicial no es posaria en marxa d’una manera evident. 

Comentaris (4)

Trending