Els comuns insten a la població a complir la prohibició de no llençar objectes voluminosos

Demanen que es respecti la prohibició per fer tasques com la neteja i la desinfecció dels carrers

Un operari del comú de la Massana treu un matalàs que estava al carrer.
Un operari del comú de la Massana treu un matalàs que estava al carrer.
Tots els comuns estan augmentat les mesures de desinfecció i neteja dels carrers i del mobiliari urbà. El problema és que aquesta tasca fonamental s'alenteix perquè han de retirar objectes voluminosos que els veïns han dipositat als carrers, tot i la prohibició de no fer-ho. Deixar un d'aquests objectes al carrer pot comportar sancions.

En el cas de la parròquia de la Massana la sanció pot anar dels 100 als 500 euros. Els comuns insten a la població a complir la prohibició. El comú de Sant Julià de Lòria fa passar un cotxe amb megafonia que ho recorda mentre que el d'Encamp ho fa per mitjà de les xarxes socials.

Tots dos han desinfectat aquest dijous  la via pública i en el cas de la paròquia encampadana s'han netejat a fons els contenidors d'escombraries del Pas de la Casa. A Andorra la Vella, el comú demana als propietaris de gossos que recullin els excrements dels gossos

El servei de recollida de voluminosos, que s'ha anul.lat fins que s'aixequin les mesures per frenar el coronavirus, sempre ha funcionat fent sol.licitud prèvia al comú, una demanda que, obviament en aquests moments no s'autoritza.

Quan es fa, hi ha uns dies determinats per baixar els objectes voluminosos al carrer. També, i  a petició del ministeri de Medi Ambient, i com a mesura de contingència, els set comuns no portaran els residus al Centre de Tractament de Residus, CTRASA, per la qual cosa quedaran estocats a les deixalleries comunals. Es demana als ciutadans que limitin l’ús de les deixalleries ja que quan arribin al màxim de la seva capacitat hauran de tancar portes.

 

 

 

Etiquetes

Comentaris

Trending