Els ciclistes del Pirineu reclamen més respecte i un “enduriment” de les lleis

Més de mig miler de persones acudeixen a la marxa, amb sortides des d’Andorra, la Seu i Puigcerdà, en record del ciclista mort diumenge passar atropellat per un conductor del Principat

-
-

Més de mig miler de ciclistes han fet una marxa aquest diumenge per recordar el ciclista que va morir atropellat fa una setmana a Montellà-Martinet, a la Cerdanya. Vuit clubs, entre ells un parell d’andorrans, com ara el Triatló Serradells, s’han unit en el punt quilomètric on va tenir lloc l’atropellament mortal diumenge passat, malauradament protagonitzat per un conductor resident al Principat. Els assistents han reclamat “més respecte” per als ciclistes i un “enduriment” de les lleis.

La marxa ha tingut tres sortides: Andorra, Puigcerdà i La Seu d’Urgell. En el punt on va passar l’accident, en un tram ben estrat de la N-260, s’hi ha llegit un manifest i s’ha descobert una placa en record de Ricardo Picazo, el veí de Puigcerdà de 49 anys, amant de la bicicleta i que va perdre la vida amb la violenta topada amb un tot-terreny andorrà que, per causes que no han transcendit, va envair el carril contrari en un indret amb línia contínua. La dona de Picazo ha estat l’encarregada de dipositar un ram de flors sobre la placa de record.

Un dels membres del club Tupedala de la Seu, Enric Ramoneda, ha demanat “responsabilitat” pels qui són els “més vulnerables” a la carretera, referint-se a vianants, ciclistes i motoristes. També ha intervingut l’instructor dels Serradells i membre del club que hi ha a l’entorn d’aquest centre del Principat, Pep Pome. La consternació era evident entre els participants, molts dels quals coneixien personalment el finat.

 

També roman encara en estat de xoc l’home que va protagonitzar l’accident mortal, un resident passiu al Principat de 75 anys. Fonts coneixedores de l’home no s’expliquen encara que li va poder passar atès que es tractaria d’un home prudent al volant. I atribueixen el fet a una possible anomalia física. L’home va abonar la fiança de 4.000 euros imposada per poder eludir la presó i ara té retirat el permís de conduir (tant l’espanyol com l’andorrà) mentre s’avança l’atestat d’un cas que l’acusa d’homicidi per imprudència.

 

Comentaris

Trending