Els casos sospitosos de patir coronavirus pugen a 43

El Govern espera tenir aquests demà els resultats de les proves realitzades però es remarca el missatge a la ciutadania: “Cal quedar-se a casa”

Benazet arriba a la sala de premsa abans de la compareixença.
Benazet arriba a la sala de premsa abans de la compareixença.

Fins a 43 persones es troben ara mateix esperant els resultats de les proves que han de servir per confirmar si estan infectats o no amb el coronavirus, xifra que es començar a disparar de forma important i que fa preveure que el nombre de casos confirmats s’acabarà també incrementant. Per ara, es mantenen els 14 que s’havien comptabilitzat dilluns al matí, que s’han de sumar al del jove de 20 anys que va estar ingressat fa dues setmanes. Una vegada més, i amb aquestes dades posades sobre la taula, des del Govern s’ha tornat a remarcar el missatge clau: “Cal quedar-se a casa”.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha actualitzat les dades sanitàries. Sobre els catorze casos confirmats, l’evolució és positiva, fins i tot la de l’home que està a l’UCI. D’ells quatre estan ingressats a l’hospital i deu es troben confinats als seus domicilis. A banda, hi ha 43 persones que presenten símptomes compatibles amb la malaltia i, per tant, s’està a l’espera dels resultats. Sobre aquests, s’espera que aquest dimarts puguin estar disponibles, ja que els nous acords amb laboratoris han de permetre agilitzar l’arribada.

Amb aquestes dades sobre la taula, Benazet ha defensat les noves mesures adoptades pel Govern. “Són un pas necessari per evitar al màxim el risc de contagis”, ha indicat el titular de Salut, que ha volgut reiterar que en cas de tenir símptomes s’ha de trucar al metge de capçalera si són lleus o al 116 si són forts, però “no s’ha d’anar als centres d’atenció primària”. Als CAPs, ha refermat, “no s’ha d’anar si no és necessari”.

Sobre els equipaments, Benazet ha explicat que s’ha tancat acords amb un proveïdor per disposar de mascaretes. Mil ja estan a punt d’arribar i el Govern ha aprovat la compra de 5.000 més.

Comentaris (3)

Trending