Un petard ha estat l’origen del foc d’Auvinyà, que ha cremat 250 metres quadrats de massa forestal

La policia ha identificat el menor que ‘jugava’ amb la pirotècnia i farà el pertinent informe per si cal dur a terme alguna actuació, en principi, de caràcter administratiu

-
-

Tres dotacions dels bombers amb el suport d’un helicòpter carregat amb una bossa d’aigua s’han encarregat de sufocar el foc que ha afectat la zona de les Terres del Mig, a la part baixa d’Auvinyà i relativament a prop del Comabella, i que ha tingut el seu origen en el petard llançat per un menor, que ha estat identificat per la policia. El cos d’ordre farà el pertinent informe per si les autoritats corresponents consideren que el menor, i per compte seva els seus pares o tutors, haurien incorregut en algun tipus de responsabilitat.

Des de fa dies s’està anunciat la prohibició de llançar pirotècnic i de fer activitats en zones forestals que puguin incrementar l’alt risc d’incendi. Fonts coneixedores dels fets han explicat que a la zona on ha tingut lloc l’incendi s’hi han donat dos fets que aquest cap de setmana, justament, estaven prohibits: s’hi feia una barbacoa i s’hi llançaven petards. No hi ha dubte segons els investigadors que ha estat un petard l’origen del foc, que ha cremat entre 250 i 300 metres quadrats de massa forestal.

Les fonts consultades han explicat que practicants de trial eren a la zona i la seva ràpida intervenció, amb les bosses d’aigua i els extintors del comú, hauria estat decisiva per tal que les flames anessin a més. Els bombers han rebut l’avís vers les 3 de la tarda. En un primer moment s’hi han desplaçat dos camions. Després s’hi ha afegit una tercera dotació i un helicòpter carregat amb una bossa d’aigua. L’incendi ha estat controlat pràcticament des del primer moment.

El llançament d’aigua des de l’aire per part de l’helicòpter ha estat el primer pas per extingir les flames. Després, l’actuació terrestre dels agents desplaçats sobre lloc, coordinats a peu de terreny pel cap de guàrdia, ha acabat per sufocar del tot un incendi que no ha revestit perill però que caldria haver evitat en una jornada com la d’avui, que igual com els darrers dies es d’altíssimes temperatures. L’actuació dels bombers s’ha allargat durant poc més de dues hores.

Fins al mateix indret també s’hi han desplaçat tres patrulles de la policia. S’ha identificat el menor que hauria llançat el petard i s’haurien pres les dades dels responsables familiars. La policia farà el corresponent informe que serà traslladat a les autoritats corresponents. En principi, el que podria acabar passant és que hi hagués una sanció en l’àmbit administratiu.

Comentaris (1)

Trending