Els beneficis d'Andbank cauen un 26,5% en dos anys i queden per sota dels cinquanta milions el 2016

Comentaris

Els beneficis d\'Andbank cauen un 26,5% en dos anys i queden per sota dels cinquanta milions el 2016
Els beneficis d\'Andbank cauen un 26,5% en dos anys i queden per sota dels cinquanta milions el 2016

El grup Andbank va obtenir el 2016 uns beneficis el 13% inferiors respecte l’exercici anterior. La caiguda va ser del 26,5% si es compara amb els guanys assolits el 2014. L’entitat liderada per les famílies Ribas i Cerqueda va tancar el darrer exercici amb un resultat consolidat de l’ordre dels 47 milions d’euros. El 2015 aquest mateix indicador va quedar situat en 54 milions, després d’una reculada de deu milions respecte el 2014, quan els guanys van ser de 64 milions. Malgrat la important davallada soferta, Andbank assegura que els 47 milions obtinguts l’any passat són pràcticament un 20% més del que preveia. 

L'entitat destaca que s'han complert els objectius marcats, tenint en compte que han tornat a batre el seu màxim històric en generació d'ingressos, amb un marge ordinari de 256 milions d’euros (249 el 2015 i 220 el 2014). Els recursos sota gestió de clients s'han mantingut entorn dels 22.000 milions d'euros, una xifra pràcticament idèntica a la del 2015, que va ser lleugerament inferior a la del 2014, quan els recursos es van situar en 23.710 milions d’euros. Andbank remarca que el grup és “líder a Andorra". En un entorn internacional complex, l'entitat assegura que aquest bon resultat es deu a la consolidació del seu model especialitzat en banca privada, diversificació geogràfica i a la confiança que els clients han dipositat en l'entitat. 

El conseller delegat del grup, Ricard Tubau, ha destacat que estan "molt orgullosos, no només dels resultats obtinguts aquest any, sinó del projecte a llarg termini que estem duent a terme". En aquest sentit, ha afegit que "el nostre model de negoci únic, centrat en l'especialització en banca privada, la diversificació internacional i la innovació tecnològica ens ha permès atreure professionals de primer nivell que han vingut a complementar el ja excel·lent equip que conforma actualment Andbank”. Evidentment, l’entitat no diu ni piu en relació a les nombroses sortides de personal hagudes, les darreres professionals que han fet el salt per embarcar-se en el projecte de VallBanc.

L'entitat del centre de negoci també destaca la seva sòlida estructura de capital i la còmoda posició de liquiditat, per sobre del 65% (molt superior al mínim exigit del 40%). A més, la solvència ha augmentat fins al 25,5%, sent en termes de Tier 1, segons Basilea III, del 15,8%, superant els requisits de capital d'entitats europees equivalents en més d'un 50%.

Comentaris

Trending