Els atacs pirata contribueixen a augmentar el malestar dels clients contra Andorra Telecom

Comentaris

Els atacs pirata contribueixen a augmentar el malestar dels clients contra Andorra Telecom
Els atacs pirata contribueixen a augmentar el malestar dels clients contra Andorra Telecom

L’enuig dels clients i usuaris d’Andorra Telecom no para de créixer amb les darreres incidències en el servei, malgrat que diverses fonts consultades han indicat que aquestes no es poden imputar a cap anomalia o deixadesa de la companyia. Tant dimarts com aquest dimecres el servei de la parapública hauria estat víctima d’atacs pirata contra clients concrets. El que evidenciarien aquestes incidències, segons fonts coneixedores del sector, és la forta dependència que té l’operadora de les poques línies que té cap a l’exterior. I la capacitat, poca o molta, en relació a la flexibilitat per aturar i refer-se d’aquesta mena d’atacs.

L’atac de dimarts va afectar durant uns tres quarts d’hora un miler i mig d’usuaris, entre empreses i particulars. L’afectació d’aquest dimecres hauria estat una mica inferior. En tots dos casos els serveis que en surten malparats estan vinculats a Internet i els afectats són força aleatoris. Es tracta d’atacs contra una IP concreta. Hi ha un augment de tràfic tant significatiu en relació a aquella IP -corresponent, almenys dimarts, a una empresa concreta i identificada- que finalment és tot el sistema el que es col·lapsa. Fins que Andorra Telecom no és capaç d’aïllar la IP víctima de l’atac i ‘expulsa’ els intents d’accedir a ella passa una bona estona. I també es triga una estona més a remuntar les línies blocades. No necessàriament s’interromp totalment el servei. Hi ha casos que es ralentitza. Depèn de la força de l’atac que aquest alentiment és més o menys profund.

Malgrat que les fonts consultades han deixat clar que a diferència de les incidències que hi va haver a l’entorn del 20 de juny, en aquesta ocasió no es pot atribuir les anomalies directament a Andorra Telecom. Els atacs que han portat al col·lapse poden ser habituals. Una altra cosa és la limitació que pateix una operadora com l’andorrana. I la seva capacitat de reacció i de sobreposar-se a aquest tipus d’accions. No obstant, però, els clients el que veuen és la reiteració de deficiències en el servei amb un cost que, comparant-lo al que poden oferir companyies de països de l’entorn, és molt més elevat en funció dels serveis que s’estan prestant.

Imatge: frame ATV

Comentaris

Trending